Sára, Márió

Hídlap

Marad a határzár októberben is

Szeptember 30-án jelent meg a Magyar Közlönyben egy kiegészítés, miszerint a határzárról szóló rendelet október elseje helyett november 1-jén veszti hatályát – írta meg a Magyar Közlönyre hivatkozva az Utazómajom.

Hirdetések

A Magyar Közlöny 2020. évi 215. számában jelent meg a szeptember 30-án hozott kormányrendelet, melynek lényege, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet 3.  § (2)  bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(2) Ez a rendelet 2020. november 1-jén hatályát veszti.”

A szeptember 30-án este 23 órakor hatályba lépett rendelet szerint egy hónappal meghosszabbították a határellenőrzést, így november elsejéig biztosan számolnunk kell azzal, hogy az átkelőhelyeken – köztük Esztergomnál és Letkésnél is elkérik az okmányainkat.

(Forrás: Utazómajom/Magyar Közlöny)

Hirdetések

  • Sorozatszám nélküli lőfegyverrel ment strandolni a Palatinus-tóra

    Illegálisan tartott magánál egy működőképes lőfegyvert az a férfi, akivel szemben korábban lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügy. A vádlottat akár fegyházbüntetésre is ítélhetik, sőt a közügyektől is eltilthatják őt.

    Hídlap
  • Állatvédelmi kerekasztal fórumot tartottak Esztergomban

    Január 18-án, hétfőn a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara esztergomi irodája adott otthont állatvédelmi kerekasztal beszélgetésnek, melyen civil szervezetek képviselői mellett Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos is részt vett.

    Hídlap