Megszegte a kijárási korlátozást az esztergomi garázda férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal az esztergomi férfival szemben, akit a sértett a hangoskodás befejezésére és hazamenetelre hívott fel, emiatt a férfi megütötte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt azzal az  esztergomi férfival szemben, akit a sértett a hangoskodás befejezésére és hazamenetelre hívott fel, emiatt a férfi megütötte.

A vádirat szerint a férfi 2020. április 18-án 22 óra 30 perc körüli időben ittasan és hangoskodva sétált az esztergomi utcán. Egy ott lakó férfi a háza előtt felszólította a férfit, hogy a kijárási korlátozást betartva menjen haza, a hangoskodást fejezze be. A férfi ennek nem tett eleget, az őt felszólító férfit vita közben egy alkalommal ököllel az arcán megütötte.

A megütött férfi három szomszédja észlelte a tettlegességet, kimentek az utcára, hogy segítségére legyenek a sértettnek, azonban az elkövető őket többször meglökte. A megütött férfinak nyolc napon belül gyógyuló sérülése keletkezett, emiatt nem kérte az elkövető megbüntetését.

Az elkövetővel szemben a kijárási korlátozás megszegése miatt az esztergomi rendőrség 50.000,- Ft szabálysértési pénzbírságot szabott ki. Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően az Esztergomi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!