Károkat okozott a vasárnapi vihar a Szobi járásban

Baleset, illetve viharkárok miatt kellet beavatkozniuk a tűzoltóknak a hétvégén a Szobi járásban – tudtuk meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. Több településen az úttestre dőlt fák forgalmi akadályt is okoztak.

Baleset, illetve viharkárok miatt kellet beavatkozniuk a tűzoltóknak a hétvégén a Szobi járásban – tudtuk meg a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól. Több településen az úttestre dőlt fák forgalmi akadályt is okoztak.

Csámpai Attila tűzoltó százados, megyei szóvivő elmondta: szombaton éjjel a 12-es út szobi szakaszán baleset történt. A felborult személygépkocsiban egy ember utazott, aki önerejéből elhagyta az autót. A járművet egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította, majd a váci hivatásos és a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók kerekeire állították és átvizsgálták a kocsit.

A szobi járásban is munkát adott a tűzoltóknak a vihar, mely vasárnap éjjel, illetve hajnalban haladt át a térségében. A kora reggeli órákban Nagybörzsönyben, a Petőfi utcában egy tizenkét méter hosszú ág szakadt az úttestre, ezzel forgalmi akadályt okozott. A nagyméretű ágat a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók darabolták össze, szüntették meg a forgalmi akadályt.

Hét óra előtt Szobon, az Ady Endre utcában okozott gondot egy leszakadt ág. Az ágat a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel darabolták össze, szüntették meg a forgalmi akadályt. Szintén a reggeli órákban Szob és Zebegény között egy családi házra és gépkocsira zuhantak egy tizenöt méteres fa ágai. Az ágakat a nagymarosi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltók távolították el.

Délelőtt Szobon, a Dózsa György utcában kértek segítséget a tűzoltóktól, ahol egy nyolc méter magas fa kettéhasadt és felsővezetékre dőlt. A fát a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók távolították el.

Szobon a Kodály Zoltán utcában egy fa az úttesten keresztbe dőlt és forgalmi akadályt okozott. A fát a nagymarosi önkéntes tűzoltók darabolták össze.

Vámosmikolán, a Rákóczi utcában egy tizenkét méter magas fa távközlési oszlopra és vezetékre dőlt rá. A fát a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók tűzoltólétra segítségével távolították el. Bernecebarátiban, a Hunyadi utcában egy tizenkét méteres fenyőfa épületre, illetve az úton keresztbe dőlt.  A fát a balasagyarmati hivatásos és a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók darabolták össze.

(Fotók: Vámosmikolai ÖTP)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!