Orsolya

Hídlap

Eredményes évet zártak a megyei horgászok

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége a napokban tartott küldöttgyűlést, melyen elfogadták a 2019-es évről szóló beszámolót. Megállapították, hogy a szövetség gazdálkodása stabil, a taglétszám emelkedett, különösen a fiatalok körében.

Hirdetések

A szövetség nagy figyelmet fordított a környezetvédelemre és központi segítségként 32 ezer kilogramm halat telepíthetett, melyből 22 ezer kilogramm a Dunába került.

A Kisbéri Horgászegyesület Tanyaházában tartott küldöttgyűlésen Zoltai Dániel elnök elmondta, az év elejét még az előző vezetés irányította, míg a második felét az új vezetőség, azonban jó alapokkal vehették át a szövetséget. Az elnök kiemelte, partneri viszonyt alakítottak ki a rendőrséggel, kormányhivatallal és más hatóságokkal, valamint külön is megköszönte az apparátus munkáját, mivel a COVID miatt elrendelt veszélyhelyzet külön terheket jelentett számukra.

A megjelenteket köszöntötte Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere, aki szólt arról, hogy a napokban készült el a Mini Magyarország melletti látogatóközpont, amely a kisbéri lovarda épületét formázza meg.

A küldöttgyűlésen elhangzott, hogy a 2019. évi működésre a takarékosság volt jellemző, a szövetség a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, az alapszabálynak megfelelően működött. A veszélyhelyzetben az országos szövetség jól menedzselte az időszakot. A jogszabályok megjelenésének napján közreadták a különböző iránymutatásokat, javaslatokat.

Zoltai Dániel ismertette, hogy KEMHESZ többféle közhasznú tevékenységet folytatott. Annak érdekében, hogy pályázatokon indulhassanak és a személyi jövedelemadó 1 %-át fogadhassák, az ezzel kapcsolatos eljárásra a küldöttgyűlés felhatalmazást adott.

A horgászok képzésében a COVID miatt kialakult helyzet ellenére is előrelépés történt. Osvald Zsolt ügyvezető-elnök on-line előadásokat tartott a youtube-on, volt olyan kisfilm, amelyet közel 37 ezren tekintettek meg.

Schmidt-Kovács Bence szakmai igazgató felszólalásában elmondta; feladata a szövetség és a tagszervezetek szakmai munkájának segítése, a halőri szolgálat koordinálása, a haltelepítések megszervezése és ellenőrzése. A szövetség szakmai napot rendezne halászati őrök számára a kormányhivatallal közösen, továbbá tervezik a halászati őrök szakai továbbképzését.

Osvald Zsolt ügyvezető elnök tájékoztatása szerint az egyesület taglétszáma emelkedik, eléri a 18 ezer főt. Az ifjúsági horgászok létszáma tavaly 2300 fő volt, idén már 2600 főt számlál. A KEMHESZ minden MOHOSZ által szervezett országos rendezvényen jelen volt, többször is nagyon szép eredményeket értek el, akár az egyéni eredményeket, akár a csapatversenyeket tekintve.

Az ülés zárásaként okleveleket adtak át; a Tatabányai „Jó szerencsét” Egyesületnek az ifjúságnevelésben elért eredményeiért, az Almásfüzitői Timföldgyár Horgász Egyesületnek az 50 éves jubileum alkalmából és ifj Mauterer Mihálynak a tokodi ifjúságnevelési területen elvégzett tevékenységéért.

(Forrás és képek: KEMHESZ)

Hirdetések
  • Defekt miatt várakozó járműnek ütközött egy személyautó Esztergomban

    Október 20-án, kedden este egy defekt miatt várakozó személyautónak ütközött neki egy másik autós – válaszolta megkeresésünkre a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. Gányai Balázs rendőr főhadnagy, megyei sajtóreferens elmondta: mindkét sofőrrel szemben eljárást indítottak.

    Hídlap
  • Világító kerékárúton tekerhetünk Esztergomban

    Az utóbbi évek legragyogóbb kísérleti útépítési projektje valósulhatott meg az Eurovelo 6 kerékpárút Duna-menti szakaszán Esztergom térségében – közölte Instagram oldalán a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A képek magukért beszélnek: a világító burkolat elég látványos.

    Hídlap