Előd

Hídlap

Év Kiállítása díjat nyert a Duna Múzeum állandó kiállítása

A 2 millió forint feletti bekerülési költségű kiállítás kategóriában a Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület által adományozott Év kiállítása címet a Duna Múzeum (Esztergom) VÍZEUM című új állandó kiállítása nyerte el – írja a magyarmuzeumok.hu oldal.

Hirdetések

Idén a Múzeumi ReStarton adták át AZ ÉV MÚZEUMA 2020 és AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA 2020 elismeréseket. Az évente odaítélt kitüntetések ebben az évben megújultak: több kategóriában hirdettek nyerteseket, és az önálló jelentkezés mellett elsősorban jelölés alapján lehetett részt venni a megmérettetésben. Újdonság, hogy AZ ÉV KIÁLLÍTÁSA címre most először a határon túli, magyar vonatkozású gyűjteménnyel rendelkező múzeumok is pályázhattak.

Utóbbi díjat 2010-ben azzal a céllal alapították, hogy a muzeális intézmények kiállítások megvalósításában megnyilvánuló tudományos felkészültségét, kreativitását, a közönséggel való kapcsolatteremtő képességét jutalmazzák, egy-egy múzeum állandó vagy időszaki kiállítását kiválasztva. Az idei évben a zsűri két kategóriában ítélte oda ezt a kitüntetést, melyre most kilenc kiállítás mérettette meg magát. 

Íme a nyertesek kategóriánként:

Év Múzeuma („nagy múzeumok”): Ludwig Múzeum (Budapest)

Év Múzeuma („kis múzeumok”): Bleyer Jakab Helytörténeti Gyűjtemény (Budaörs)

Országos Közgyűjtemények Szövetség (OKSZ) különdíja: Kecskeméti Katona József Múzeum

Magyar Vidéki Múzeumok Szövetség (MVMSZ) különdíja: Dornyay Béla Múzeum (Salgótarján)

Év Kiállítása (2 millió forint feletti kategória): Duna Múzeum (Esztergom) – Vízeum állandó kiállítás

Év Kiállítása (2 millió forint alatt): Topolya Község Múzeuma – Volt egyszer egy színház… időszaki tárlat

Dicsérő oklevél: a Szennai Skanzen a MESETÉR Látványtár interaktív múzeumi tér kialakításáért, és a Magyar Nemzeti Múzeum a CLARA – Rotschild Klára divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállításáért.

(Forrás: magyarmuzeumok.hu)

Hirdetések