Átadták a táti műfüves pályát

Október 9-én, pénteken avatták fel a táti sportegyesület klubháza mellett létesített műfüves pályát, valamint a helyi általános iskola kertvárosi településrészen található épületének megújult sportudvarát.

Október 9-én, pénteken avatták fel a táti sportegyesület klubháza mellett létesített műfüves pályát, valamint a helyi általános iskola kertvárosi településrészen található épületének megújult sportudvarát.

Az átadó ünnepségen Turi Lajos polgármester köszöntötte Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőt, Dr. Kancz Csabát, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, Steindl Balázst, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnökét, Debreczeni Istvánt, az Esztergomi rendőrkapitányság vezetőjét, Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal vezetőjét, Khéner Lászlót, a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatóját, Kardos Mihály nyugalmazott plébánosatyát, tiszteletbeli kanonokot, illetve a további meghívott vendégeket.

Turi Lajos szerint minden beruházásnak és fejlesztésnek örülni kell, különösen akkor, hogyha ez a jövő nemzedékét szolgálja.

„A gyerekeink, fiataljaink – ide tartoznak az öregfiúk focisták is – testi, lelki nevelésében, egészségének megőrzésében és a közösség tudatában teljesedik ez ki. A közösségi tudatépítés a csapatjátékban elevenedik meg, azonban a foci nem csak játék, hanem ennél sokkal több. Amióta világ a világ, sikereink és kudarcaink csúcsosodnak ki benne.” – mondta az ünnepségen.

Dr. Völner Pál megköszönte az MLSZ-nek, hogy idefigyelt Tátra. Beszédében hangsúlyozta: külön öröm, hogy a járványhelyzet alatt is a célkitűzésünk az, hogy működjön az ország. Egy-egy ilyen beruházásnál pedig igazolást nyer, hogy a sport nem állhat le, az iskolák működnek, a pedagógusok teszik a dolgukat, akárcsak az egészségügyben dolgozók a frontvonalon. De bizonyítani tudjuk, hogy a legnehezebb körülmények között is, betartva a szabályokat tudunk működni, tudunk dolgozni és tudjuk ezt az országot, ezeket a településeket működtetni.

Dr. Kancz Csaba szerint ígéretre méltó, hogy az ország legkisebb méretű megyéjében már 44 pályát átadhattak. A cél az lenne, hogy lehetőleg minden településen épüljön pálya. Közben pedig örömét fejezte ki, hogy Táton rögtön két játékteret is avattak, hiszen az iskolai sportudvar is megújult.

Steindl Balázs elmondta, hogy mindig nagy öröm, ha olyan fejlesztéseket és beruházásokat tudnak átadni, ami a sporthoz és a labdarúgáshoz köthető. Kiemelte, hogy a tátiak büszkék lehetnek – nem csak erre a fejlesztésre, hanem úgy általában –, hiszen elmondható, hogy az elmúlt években nagyon sok fejlesztés valósult meg Táton. Ha csak a Területfejlesztési Operatív Programra gondolunk, megújult az óvoda, a bölcsőde, a polgármesteri hivatal épülete, kerékpárútfejlesztés valósult meg, de ide sorolható a Tátika térnek a felújítása is. Ezeket mind közös összefogással tudtuk elérni.

A beszédek után Kardos Mihály, nyugalmazott plébánosatya megáldotta a műfüves kispályát, majd Turi Lajos, dr. Völner Pál és Csillag Csaba, a Duna-Gerecse Tát Sportegyesület elnöke közösen átvágta a nemzeti színű szalagot.

A 20×40 méteres műfüves kispályát mintegy 34 millió forintból készítette el az MLSZ, melyhez 3,4 millió forint önköltséggel járult hozzá az önkormányzat.

Az iskolai sportudvart mintegy 30 millió forintból újították fel, melyből 10 millió forintot az önkormányzat biztosított, 20 millió forintot pedig elnyert támogatásból biztosítottak. Ebből az összegből a tát-kertvárosi általános iskola sportudvarában kiépítették az udvar vízelvezetését, az udvar új aszfaltot kapott, kialakítottak egy 25×15 méteres ütéscsillapító gumilappal ellátott sportpályát, 6 padot telepítettek, illetve beszereztek 1 db teqball és 2 db asztalitenisz asztalt.

(Forrás: Dorogi-medence)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!