Vendel

Hídlap

Megverte a sértettet, aki bal szemére megvakult

Akár két év börtönbüntetésre is ítélhetik azt a férfit, aki miután megverte a sértettet, zuhany alatt vízzel lelocsolta. A vádlottal szemben maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügy, az Esztergomi Járási Ügyészség pedig vádiratot nyújtott be.

Hirdetések

A vádirat szerint a vádlott férfi és a sértett férfi 2019. május 24-én 17 óra körül az esztergomi társasház udvarán beszélgettek, majd a vádlott minden előzmény nélkül megveréssel fenyegette a sértettet. A sértett kérte, hogy hagyja őt békén és elindult a lépcsőn a szobája felé.

Az elkövető a sértett után ment, elkapta a ruhájánál fogva, és a lépcső aljában ököllel a sértett arcát többször nagy erővel megütötte. Miután a férfi abbahagyta a sértett bántalmazását, felhúzta őt a lépcsőn az emeleti fürdőszobába, és betette a zuhany alá, majd lelocsolta vízzel. Ezt követően betámogatta a sértettet a lakásába, ahol a sértett élettársának azt mondta, hogy a sértett elesett és így szerezte a sérüléseit.

A sértettnek két hónap alatt gyógyuló többszörös arccsonttörése, valamint súlyos szemsérülése keletkezett, a bal szemére megvakult.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban indítványozta, hogy amennyiben az elkövető az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt az Esztergomi Járásbíróság 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Letartóztatásban maradhat a tokodi gyilkos

    Januárig hosszabbíthatják meg a letartóztatását annak a tokodi nőnek, aki 2020. április 19-én előzetes szóváltást követően ittas állapotban késsel leszúrta a férjét. Az áldozat a helyszínen belehalt a sérülésébe.

    Hídlap
  • Dzsudzsák és társai legyőzték a Dorogot

    A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában 3:0-ás vereséget szenvedett a Dorogi FC a Debreceni VSC otthonában. A Loki harmincadik születésnapját ünneplő csapatkapitánya, Bódi Ádám kétszer is beköszönt, végül Pintér Ádám is gólt szerzett.

    Hídlap