Orsolya

Hídlap

Kisebb árhullám vonul le a Dunán, a Garamon és az Ipolyon

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a Duna vízgyűjtő területén, melynek köszönhetően kisebb árhullám vonul le a folyón. Az Ipoly és a Garam is árad: utóbbi vízfolyáson akár elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet is elérheti a vízszint.

Hirdetések

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság adatai szerint október 12-én a reggeli órákban még 145 centimétert mutatott az esztergomi vízmérce, majd megindult az áradás. Jelenleg óránként 1-2 centimétert emelkedik a vízszint, a tetőzést október 18-ára várják a szakemberek, 350 centiméter körüli értékkel.

A Szlovákiában lehullott jelentős mennyiségű csapadéknak köszönhetően az Ipolyon és a Garamon is elindult az árhullám. Az ipolytölgyesi mérce vizugy.hu-n látható grafikonja szerint október 16-án 288 centiméter körül várható a tetőzés.

A Garam tekintetében a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzését vettük alapul. Kéméndnél (Kamenín) a jelenlegi modellfutás szerint október 15-én tetőzhet a folyó, 361 centiméteren.

(Forrás: shmu.sk/vizugy.hu)

(Borítókép: Áradó Ipoly)

Hirdetések

  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap