Előd

Hídlap

Zúzott kővel dobálta a kocsikat, kárt is okozott

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a szlovák állampolgárságú férfit, akivel szemben korábban közlekedés biztonsága elleni bűntett és rongálás vétsége miatt indult ügy. A vádlott zúzott köveket dobott két, mozgó járműre, ráadásul az egyikben kárt okozott.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi 2019. december 13-án délután Tát lakott területén kívül gyalogosan haladt az 1119. számú út mentén Bajna irányába, amikor zúzott kővel borított területre ért. Ott felkapott néhány kavicsot, amelyeket a Tát felé tartó, forgalmi sávjában szabályosan, 60-70 km/óra sebességgel haladó két gépkocsi szélvédője felé dobott.

Az egyik kő eltalálta az egyik, mozgásban lévő személygépkocsi szélvédőjét a vezető szemmagasságában, ezzel kagylós és a csillagtöréses sérülést okozott. A szélvédőben 152.666 Ft kár keletkezett. A sofőr, mielőtt ütközött a kővel, már észrevette, hogy az előtte haladó jármű bekapcsolta a vészvillogóját, ezért lassítani kezdett. A kövek, amelyeket a vádlott eldobott, a másik gépkocsit nem találták el.

Az ügyészség az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően benyújtott vádiratban indítványozta, hogy a büntetlen, szlovák állampolgárságú férfit az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

(Fotó, forrás: ugyeszseg.hu)

Hirdetések