Orsolya

Hídlap

Szobatársa mobilját és bankkártyáját is ellopta

Akár felfüggesztett börtönbüntetésre ítélhetik azt a férfit, aki a vádirat szerint két alkalommal is meglopta szobatársát. A vádlott először zsebre rakta a sértett mobiltelefonját, másnap pedig a bankkártyáját is eltulajdonította, majd eldugta a vészkijárat melletti füves területen.

Hirdetések

A vádirat szerint a vádlott és a sértett idén február 2-án és 3-án szobatársak voltak egy esztergomi munkásszálón, ráadásul közös munkahelyen dolgoztak. Az elkövető február 2-án a délutános műszak előtt ellopta a sértett éjjeliszekrényen tárolt 5 ezer forint értékű mobiltelefonját. A munkahelyükön, a zuhanyzó helyiségében az elkövető zsebéből kiesett a telefon, így derült fény a lopásra.

A vádlott másnap kihasználta, hogy szobatársa kiment dohányozni. 9 óra körül odament a sértett ágya mellett a földön lévő táskához és kilopta belőle a bankkártyát, amit a szálló vészkijárata előtti füves területen eldugott. 

Az eljárás során a bankkártyát a nyomozó hatóság által lefoglalta és sértettnek kiadta. Az elkövetőt a bíróság 2019-ben lopás vétsége miatt 60 óra közmunkára ítélt.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit halmazati büntetésül, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Borítókép: civishir.hu)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap