Vendel

Hídlap

Újabb nosztalgiavonat robogott végig a térségünkön

Október 17-én délelőtt Közép-dunántúli Keringő – Vasútbarát vonatozás a 2, 4, 5, 44 és 40a vonalakon jelige alatt újabb nosztalgiajárat indult útnak Budapestről. A szerelvényt NOHAB dízelmozdony húzta és Lábatlanon, valamint Süttőn is megállt néhány fotóra.

Hirdetések

Alig egy hónappal azután, hogy Nurmi a felújított gőzmozdony Esztergomba látogatott, újabb nosztalgiajárat érintette a térségünket. Ezúttal a vonat nem tért be a királyi városba, hanem Budapestről indulva a 2-es vonalon közlekedett Dorogig. Onnan egyenesen Tokod felé vette az irányt.

Nyergesújfalu felé haladt a vonat

Az M61-es dízelmozdony étkezőkocsit, 1-2. osztályú személykocsikat, valamint egy kék színű villamos fűtőkocsit húzott maga után. A szerelvényt eredetileg Dorogon akartuk megörökíteni, de csak Táton, az Únyi-patak hídjánál értük utol, majd elkísértük egészen Nyergesújfaluig. Útközben többfelé láttunk autósokat, akik félreálltak azért, hogy lefényképezzék a különvonatot.

Lábatlanon és Süttőn is kisebb pihenőt tartott a járat, majd elhagyta térségünket és továbbrobogott Almásfüzítő felé. Kaptunk egy képet Lábatlanról is, ahol gyakorlatilag több kisgyermekes család is köszöntötte a szerelvényt.

A nosztalgiavonat a lábatlani vasútállomáson (Fotó: olvasói fénykép)

Schäffer-Szász Anita videóján pedig az látható, hogy hogyan indult el Süttőről a vonat.

Hirdetések
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap
  • Sikeresen pályáztak térségünk civil szervezetei

    Több, térségünkben működő egyesület, illetve alapítvány is támogatásban részesült a Magyar Falu Program „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázata keretében. Önkéntes tűzoltó egyesületektől vadásztársaságokig több szervezet is elnyert kisebb-nagyobb összegeket.

    Hídlap