Újabb nosztalgiavonat robogott végig a térségünkön

Október 17-én délelőtt Közép-dunántúli Keringő - Vasútbarát vonatozás a 2, 4, 5, 44 és 40a vonalakon jelige alatt újabb nosztalgiajárat indult útnak Budapestről. A szerelvényt NOHAB dízelmozdony húzta és Lábatlanon, valamint Süttőn is megállt néhány fotóra.

Október 17-én délelőtt Közép-dunántúli Keringő – Vasútbarát vonatozás a 2, 4, 5, 44 és 40a vonalakon jelige alatt újabb nosztalgiajárat indult útnak Budapestről. A szerelvényt NOHAB dízelmozdony húzta és Lábatlanon, valamint Süttőn is megállt néhány fotóra.

Alig egy hónappal azután, hogy Nurmi a felújított gőzmozdony Esztergomba látogatott, újabb nosztalgiajárat érintette a térségünket. Ezúttal a vonat nem tért be a királyi városba, hanem Budapestről indulva a 2-es vonalon közlekedett Dorogig. Onnan egyenesen Tokod felé vette az irányt.

Nyergesújfalu felé haladt a vonat

Az M61-es dízelmozdony étkezőkocsit, 1-2. osztályú személykocsikat, valamint egy kék színű villamos fűtőkocsit húzott maga után. A szerelvényt eredetileg Dorogon akartuk megörökíteni, de csak Táton, az Únyi-patak hídjánál értük utol, majd elkísértük egészen Nyergesújfaluig. Útközben többfelé láttunk autósokat, akik félreálltak azért, hogy lefényképezzék a különvonatot.

Lábatlanon és Süttőn is kisebb pihenőt tartott a járat, majd elhagyta térségünket és továbbrobogott Almásfüzítő felé. Kaptunk egy képet Lábatlanról is, ahol gyakorlatilag több kisgyermekes család is köszöntötte a szerelvényt.

A nosztalgiavonat a lábatlani vasútállomáson (Fotó: olvasói fénykép)

Schäffer-Szász Anita videóján pedig az látható, hogy hogyan indult el Süttőről a vonat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!