Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont - írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

– Szeretnénk hagyományt teremteni a szépségiparban dolgozó szakemberek számára – hangsúlyozta. Elmondta azt is, számukra fontos, hogy a megyében tevékenykedő kollégáknak helybe hozzák a szakmai újdonságokat. A nívós programra neves szakemberek érkeztek Budapestről, akik a diagnosztizálásról, mint a kozmetikai gyakorlat egyik alappilléréről tartottak előadást a megyei kozmetikusok számára. Beszéltek a bőrtípusokról és azok kísérő rendellenességeiről, valamint az elemi elváltozásokról és daganatokról.

Az egyik előadó Báthory Katalin aranykoszorús kozmetikus mester volt, aki több mint 45 éve gyakorlója hivatásának, Húsz éve aktívan részt vesz az iskolarendszerű tanulóképzésben, vizsgáztatásban és mestervizsgáztatásban. A másik előadó Juhász Klára kozmetikus mester, kémia-biológia szakos tanár, mestertanár, aki 13 éve gyakorló kozmetikus volt. Húsz éve tanít, vizsgáztat, mestervizsgáztat.

Az elméleti és gyakorlati bemutatók előtt Rabóczky H. Erzsébet, a kamara kézműipari tagozatának elnöke intézett néhány kedves szót az érdeklődőkhöz, akik a megye számos pontjáról érkeztek. Tatabányáról is jelentkeztek illetve jöttek Tatáról és Komáromból, valamint Bábolnáról. – Hosszú évek óta törekszem életben tartani a kézművességet és teljes szívemből támogatok minden ezzel kapcsolatos rendezvényt – fogalmazott a Venesz-díjas, aranykoszorús mestercukrász.

A megyei kereskedelmi és iparkamara rendez még két szakmai fórumot kozmetikusoknak. A fodrász és a műkörömépítő szakmában is tartanak majd továbbképzést. Pallos Jánosné hozzátette, a kamara vezetőinek partneri hozzáállása nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Dr. Szerencsés László elnök és az ügyvezetés természetesen támogatja a kezdeményezést.

(Forrás és kép: KEMKIK)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!