Sikeresen pályáztak térségünk civil szervezetei

Több, térségünkben működő egyesület, illetve alapítvány is támogatásban részesült a Magyar Falu Program „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázata keretében. Önkéntes tűzoltó egyesületektől vadásztársaságokig több szervezet is elnyert kisebb-nagyobb összegeket.

Több, térségünkben működő egyesület, illetve alapítvány is támogatásban részesült a Magyar Falu Program „Civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című pályázata keretében. Önkéntes tűzoltó egyesületektől vadásztársaságokig több szervezet is elnyert kisebb-nagyobb összegeket.

Csaknem 1600 civil szervezet nyert forrást a Magyar Falu Programon belül működő Falusi Civil Alapból összesen ötmilliárd forint értékben – jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos pénteken Budapesten.

Gyopáros Alpár sajtótájékoztatón felidézte: idén az ötezer lakos alatti településeken működő civil szervezetekkel bővült a program kedvezményezetti köre, amelyek számára tavasszal írtak ki pályázatot.

Az érintett szervezetek választhattak, hogy hatmillió forintig ingatlanfejlesztésre, ötmillió forintig gépjármű-beszerzésre, szintén kétmillió forintig egyéb eszköz beszerzésére vagy programok, rendezvények megvalósítására pályáznak ugyancsak kétmillió forint erejéig.

A kormany.hu-n közzétett listáról kigyűjtöttük azokat a szervezetek, melyeknek székelye a térségünkben található. Esztergom környékén két olyan önkéntes tűzoltó szervezet is működik, mely támogatásban részesült. A Tokod Önkéntes Tűzoltó Egyesület 5.780.204 forintot, míg az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp 4.999.990 forintot nyert el.

Három polgárőr egyesület pályázatát is pozitívan bírálták el: a Bajna Polgárőr Egyesület 1.840.000 forint, a Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1.985.320 forint, míg a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület 5.000.000 forint támogatást kap.

A bajóti székhelyű Aranykalász Vadásztársaság 6.000.000 forintot nyert el, a Kesztölci Gasztro- és Borkultúráért Egyesület 4.954.290 forint összegre tehet szert, a Tokodaltárói Gárdonyis Gyermekekért Közhasznú Alapítvány 2.000.000 forintnyi összegben részesül. A Csolnoki Fúvószenekar Egyesület 2.000.000 forintnyi támogatást nyert el.

Több, Szobi járásban található szervezet neve is szerepel a támogatottak listáján. A Tegyünk Együtt Nagybörzsönyért Egyesület 6.000.000 forintnyi, a Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 3.930.000 forintnyi, a zebegényi Dunakanyari Védegylet Alapítvány 4.040.000 forintnyi, az ipolytölgyesi székhelyű Szent Erzsébet Szeretetotthon Alapítvány 4.990.000 forintnyi összegre számíthat.

A vadászok is sikeresen pályáztak: a vámosmikolai Börzsönyi Hubertus Vadásztársaság 5.00.000 forintot, a Nagymaros Kittenberger Kálmán Vadásztársaság 5.996.000 forint összeget kap.

(Forrás: MTI/kormany.hu)

(Borítókép: Magyar Falu Program)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!