Esztergomi győzelem született a szomszédvári rangadón

Az előző évadban még az NB I/B-ben szereplő Doroghoz látogatott az elmúlt hétvégén az Esztergomi Vitézek RAFC csapata: bár a hazaiak nem adták könnyen magukat, de a jobb formában lévő vendégek elvitték a szomszédvárból a két pontot.

Az előző évadban még az NB I/B-ben szereplő Doroghoz látogatott az elmúlt hétvégén az Esztergomi Vitézek RAFC csapata: bár a hazaiak nem adták könnyen magukat, de a jobb formában lévő vendégek elvitték a szomszédvárból a két pontot.

Az Esztergom október 10-én, a 4. fordulóban hazai pályán fogadta volna a XVI.kerületi KMSE-t, csakhogy a koronavírus közbeszólt. Információink szerint a vendégek edzője és egy játékos is elkapta a fertőzést, így a találkozó elmaradt.

Emiatt a következő bajnokira egészen október 17-ig kellett várni. Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Dorog-Esztergom találkozót, ami a két település egymáshoz való közelsége miatt mindig is presztízsmérkőzésnek számít. Azt tudni kell, hogy a hazaiak két éves NB I/B-s kitérő után tértek vissza az NB II-be és a Dorog kerete jelentős változáson ment keresztül a nyáron.

Az Esztergom nagyjából tudta, hogy mire számíthat, készült is becsülettel a párharcra, de a hiányzók miatt inkább a saját soraik rendezésére koncentráltak. Mezőségi Irén edző elmondta, hogy eddig még nem látott összeállításban kellett védekezniük, hiszen Ábrahám Szilvia betegség, míg Sipos Krisztina családi elfoglaltság miatt nem állt a rendelkezésükre. A hiányzók ellenére sikerült megoldaniuk ezt a feladatot.

Tudták azt is, hogy a Dorog a betörésekre építi a támadójátékát, így ennek megfelelően készültek a bajnokira. A hazaiak jól kezdték a találkozót: a 9. percben 4:4 volt az állás, a 26.-ban pedig 11:11 állt az eredményjelzőn. Ezután a vendégek némi előnyre tettek szert, a félidőben pedig 12:15 volt az eredmény. Az első játékrészben az Esztergom felállt fal elleni játéka akadozott, sok hibával játszott a csapat, de a lerohanásokkal jobbak voltak a hazaiaknál.

A második félidőben változtattak a támadójátékon és az 50. percben már öt góllal vezettek. A sikert az hozta meg számukra, hogy mindenki egyformán küzdött és kivétel nélkül hozzá tudtak tenni a győzelemhez. Az első játékrészben Csiki Renáta vette vállára a csapatot, a másodikban pedig Barczi Anna.

Mezőségi Iréntől megtudtuk, hogy akik eddig kevesebb játéklehetőséghez jutottak, ők most bizonyították be, hogy lehet rájuk számítani. Sőlösi Erika debütálása sem sikerülhetett volna jobban, hiszen első mérkőzésén gólt is szerzett. A második harminc percben Osvald Zsanett is jó teljesítményt nyújtott, az esztergomi kapus, Szaka-Berkesi Dóra is felszívta magát.

Végeredmény: Dorogi ESE 26:29 (12:15) Esztergomi Vitézek RAFC

Gólszerzők: Barczi Anna, Csiki Renáta 8-8 gól, Tóth Borbála 4 gól, Osvald Zsanett 3 gól, Takács Angéla 2 gól, Horváth Mónika, Szilágyi Vivien, Törőcsik Zsófia, Sőlösi Erika pedig egyaránt 1 gól.

Mezőségi Irén: -Erre a mérkőzésre is becsülettel felkészültünk. Tudtunk, hogy a Dorog nem adja könnyen magát. Csapatunk erejét bizonyítja, hogy meghatározó embereink hiányában is győztesen hagytuk el a pályát.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!