Vilma

Hídlap

Újabb szigorítások jönnek Szlovákiában

Igor Matovič kormányfő sajtótájékoztató keretén belül jelentette be csütörtökön, hogy az elmúlt hét napban a fertőzések száma rendkívüli mértékben növekedett. A járvány lassítása érdekében egy hónapra bezárják az iskolákat, sőt kijárási korlátozást is bevezetnek – írja az MTI.

Hirdetések

Az országos válságstáb tájékoztatása szerint október 24-én, szombaton kijárási tilalom lép életbe a járvány által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig Szlovákia teljes területére érvény lesz a tilalom.

Az országos korlátozás alól kivételt képeznek azok a személyek, akik friss negatív koronavírus teszttel rendelkeznek. Az első héten ez nem lehet régebbi dátummal, mint október 30-a, míg a második héten november 6-a – írja az MTI.

A kijárási tilalom alatt az emberek egyebek között csak a lakhelyükhöz legközelebbi élelmiszerboltokat vagy gyógyszertárakat kereshetik fel. Marek Krajcí egészségügyi miniszter szerint a szlovákiai járványhelyzet alakulása rosszabb, mint a csehországié.

A tárca vezetője állítását a két szomszédos ország járványhelyzete adatainak összevetésével is szemléltette. A válságstáb megerősítette a kormány döntését, amely szerint a következő hétvégeken letesztelik az ország egész lakosságát.

(Forrás: MTI)

(Borítókép: illusztráció, Mária Valéria híd párkányi hídfője)

Hirdetések

  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap
  • Nyílászárók cseréjével verte át ügyfeleit

    Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a csaló, akivel szemben tizenegy rendbeli csalás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A vádlott több sértettet, köztük egy lábatlani személyt is megkárosított.

    Hídlap