Vilma

Hídlap

Halakat telepítettek Tátnál és Neszmélynél a Dunába

Október 24-én, szombaton a Táti-szigetek bejáratánál, illetve Neszmélyen is jelentős mennyiségű halat telepítettek a Dunába – közölte a KEMHESZ. Dr. Völner Pál országgyűlési képviselő elmondta, a járvány idején a távolságtartás figyelembe vételével biztonságosan űzhető a horgászat.

Hirdetések

A Komárom-Esztergom Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) megkezdte őszi haltelepítését: októberben összesen 150 mázsa 2-3 nyaras ponty, 500 kilogramm 1 nyaras süllő, illetve 800 kilogramm csuka kerül vagy került már a szövetség által kezelt Duna szakaszba.

Zoltai Dániel, a KEMHESZ elnökének tájékoztatása szerint két hetet terveztek a telepítésre, melyből az első hét tapasztalatai azt mutatják, hogy elhanyagolható a telepített állományban a halpusztulás és külön megköszönte a horgászok fegyelmezett viselkedését.

Zoltai Dániel mellett dr. Völner Pál is megtekintette a táti haltelepítést. Az országgyűlési képviselő a Régió TV Esztergom stábjának elmondta, hogy harminc mázsa minőségi halat engedtek bele a Dunába Tátnál. Egy gondolat erejéig kitért a Búbánatvölgyben mintegy 200 millió forintból épülő látogatóközpontra is, ami a kulturált horgászatot, a horgászismeretek elsajátítását is elősegítheti.

Nyers László, a Táti Horgász és Környezetvédő Egyesület elnöke a helyszínen úgy nyilatkozott: egy-egy ilyen jellegű telepítésnek köszönhetően megnőhet a horgászkedv. Véleménye szerint a pontyok még egy-két napig nem fognak enni.

A KEMHESZ, mint a megyei Duna szakasz kezelője haltelepítési kötelezettségének eleget téve tavasszal 130 mázsa pontyot és 45. 000 ezer előnevelt halat (süllő, csuka, balin) telepített. Ezt követően kormányzati támogatással 22 tonna háromnyaras ponty került a Dunába.

(Forrás: KEMHESZ/Hídlap)

(Képek: Dr. Völner Pál közösségi oldala)

Hirdetések
  • Elkapták a rendőrök a parfümöt fuvarozó csalóbanda ötödik tagját

    Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

    Hídlap
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap