Győzött és élre állt a bajnokságban az Esztergom

Újabb győzelmet könyvelhetett el az NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a TFSE csapatát múlta felül. A hazai pályán elért 39:24-es sikerrel az esztergomi gárda élre állt a bajnokságban.

Újabb győzelmet könyvelhetett el az NB II Észak-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata, mely ezúttal a TFSE csapatát múlta felül. A hazai pályán elért 39:24-es sikerrel az esztergomi gárda élre állt a bajnokságban.

Az Esztergom a TFSE elleni találkozóra az eddigi bajnokikhoz hasonlóképpen készült. Három edzésen vettek részt a játékosok, a hét elején kondicionáló, majd két termi labdás tréning várt rájuk. Mezőségi Irén edző elmondta, hogy mivel több edzőmérkőzést játszottak már az ellenféllel, így nagyjából tudták, hogy mire számíthatnak.

-Tudtuk, hogy a TF egy jó összetételű, gyors csapat és 20 év körüli fiatalokból áll. Felvettük a versenyt velük, mi is nagy iramot diktáltunk, nem lassítottuk a játékot – tudtuk meg Mezőségi Iréntől.

A vendégek az első percekben meglepték őket, nagy elánnal vágtak neki a találkozónak. A 9. percig felváltva estek a gólok, viszont a 13. percben már 10:6-a vezetett az Esztergom és immár a hazaiak diktálták a tempót. Ebben a játékrészben Sipos Krisztina remek átlövéseinek, Csiki Renáta es Takács Angéla gyors indításból szerzett góljainak köszönhetően tettek szert az előnyre. Az első felidő második felében pedig Osvald Zsanett és Szaka-Berkesi Dóra remekeltek. A 22. percben 16:8 volt az állás, az első harminc perc 21:13-as eredménnyel ért véget.

A második játékrészt is jól indította a hazai gárda, a védekezés is remekül működött. Nem csak lerohanásokban, hanem felállt fal elleni játékban is felülmúlták az ellenfelet, előzetesen nagyobb ellenállásra számítottak tőlük. A 37. percben már 25:15-re vezetett az Esztergom, a csapat beindította a rakétákat. A TFSE-nél ráadásul beköszöntött egy 7 perces gólszünet is.

A fiatalok közül Szilágyi Vivien találatokkal hálálta meg a bizalmat, dinamikus játékával négy gólt is szerzett. A többi ifista korú játékos is pályára lépett. A 45. percben 33:16, míg az 55. percben 37:22 volt az állás, végül tizenötgólos különbséggel nyert az Esztergom.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 39:24 TFSE

Barczi Anna kemény és hatékony védekezésével és nagyszerű gólpasszaival, Csiki Renáta dinamikus és gólerős játékával, Takács Angéla lerohanásgóljaival, Szaka-Berkesi Dóra védéseivel, Osvald Zsanett nagyszerű beállós játékával, Sipos Krisztina szép átlövéseivel és védőmunkájával emelkedett ki a mezőnyből.

Csiki Renáta és Osvald Zsanett 7-7, Takács Angéla és Sipos Krisztina 6-6, Szilágyi Vivien és Tóth Borbála 4-4, Barczi Anna 3, Horváth Mónika és Törőcsik Zsófia pedig 1-1 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: -Megmondom őszintén, hogy nagyobb ellenállásra számítottunk a TFSE csapatától. Mi jól felszívtuk magunkat, és a játék minden elemében jobbak voltunk az ellenfelünknél. Az őszi fordulók felénél járunk, 5/5 a mérlegünk. Nem lesz könnyű dolgunk a hátralévő fordulókban, de továbbra is mindent meg fogunk tenni a minél jobb eredmény elérése érdekében.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!