Pár percen belül kiderül a koronavírus-teszt eredménye

Első körben október 31-én és november 1-jén zajlik az országos tesztelés Szlovákiában, mindkét napon reggel 7 és este 22 óra között veszik le a mintákat. Az Új Szó tájékoztatása szerint személyigazolványra is szükség lesz.

Első körben október 31-én és november 1-jén zajlik az országos tesztelés Szlovákiában, mindkét napon reggel 7 és este 22 óra között veszik le a mintákat. Az Új Szó tájékoztatása szerint személyigazolványra is szükség lesz.

A szlovákiai portál a somzodpovedny.sk weboldal információi alapján megírta, hogy az országos COVID-19 tesztelés menete négy lépésből fog állni. Először igazolnunk kell magunkat a személyi okmányunkkal, majd jön a mintavétel. Ezt követően a váróterembe kell menni, ahol átvehetjük a teszteredményt tartalmazó tanúsítványt.

Fontos, hogy a mintavételi hely előtt kétméteres távolságot meg kell tartani egymástól, a belépést a rendőrség fogja irányítani. A belépés után fel kell mutatni a személyigazolványunkat, majd a helyszínen dolgozók kitöltik a regisztrációs nyomtatványt, melyhez sorszámot is kapunk.

Ezt követően egy zsebkendőbe kell kifújnunk az orrunkat és bele kell köhögni, hogy így tegyük szabaddá a száj és orrüregünket. Ha ez és a kézfertőtlenítés megtörtént, akkor az egészségügyi alkalmazott egy puha mintavételi pálcikával mintát vesz az orrgaratunkból.

Ezt követően visszahelyezhetjük a védőmaszkot az arcunkra, és egy várakozásra kijelölt, fertőtlenített helyiségbe irányítanak mindenkit. A teszt eredményére csak néhány percet kell várni.

Az egészségügyi dolgozó a regisztrációs számunk alapján fog bennünket szólítani, majd kiírja a teszt eredményéről szóló tanúsítványt. A tanúsítványt egy lezárt borítékban kapjuk meg, amely azokat az információkat is tartalmazni fogja, hogy mi a teendő pozitív, illetve negatív teszteredmény esetén.

Térségünk felvidéki települései a hivatalos oldalukon tájékoztatják a lakosokat arról, hogy hol és mikor zajlik a tesztelés. Emiatt érdemes minden esetben megnézni, hogy Párkány és környékén hol milyen feltételekkel mehetünk vizsgálatra.

(Forrás: Új Szó)

(Borítókép: felvidek.ma)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!