Átadták a felújított mogyorósbányai utcákat

November 6-án, pénteken szalagátvágással, illetve óvodások közreműködésével adták át azokat az utcákat, melyeket belügyminisztériumi pályázaton elnyert támogatásból, illetve saját forrásból újított fel a mogyorósbányai önkormányzat.

November 6-án, pénteken szalagátvágással, illetve óvodások közreműködésével adták át azokat az utcákat, melyeket belügyminisztériumi pályázaton elnyert támogatásból, illetve saját forrásból újított fel a mogyorósbányai önkormányzat.

Az ünnepségen Havrancsik Tibor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, többek között Dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal vezetőjét, Debreczeni Istvánt, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetőjét, Vitális Gábor plébánost, valamint Hegyi Zoltánt, a Swietelsky Magyarország Kft. ügyvezetőjét. Rajtuk kívül jelen volt Turi Lajos táti polgármester is, illetve (id.) Havrancsik Tibor, korábbi mogyorósbányai polgármester.

Havrancsik Tibor a helyszínen felidézte, hogy a Belügyminisztérium „Önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatás” című felhívására még tavaly nyújtották be pályázatukat, melyet pozitívan bíráltak el. A beruházás összesen mintegy bruttó 21 millió forintba került, a 15 millió forintos támogatás mellett 6 millió forint önrészt biztosítottak a projektre.

A kivitelezést három helyszínen végezte a Swietelsky Magyarország Kft.: megújult a Jókai utca, de a Petőfi Sándor utca 1-34. közötti, illetve az Arany János utca 21-23. közötti szakasza is új burkolatot kapott. A polgármester bejelentette, hogy jövőre a Magyar Falu Program keretében a Sport utcában is megkezdődik a munka. Végül megköszönte, hogy a lakók türelmesen viselték a felújítással járó korlátozásokat.

Dr. Völner Pál rögtön megjegyezte, Mogyorósbányára nem csak azért jó jönni, mert egy gyönyörű fekvésű település, hanem mert mindig van valami átadásra váró fejlesztés is. Kiemelte, hogy a település vezetése felelősen gazdálkodik, a pályázatokon jól szerepel és gondoskodik arról, hogy élhetőbb és lakhatóbb legyen a falu. Egy gondolat erejéig kitért az iskola felújítására, az orvosi rendelőre, a műfüves pálya megvalósítására, sőt a traktor beszerzésére is, majd azt mondta, hogy a megújult útszakaszok is a helyieket szolgálják.

A beszédek után Vitális Gábor plébános járult a mikrofon mögé, majd megáldotta az utat, ezt követően pedig Hegyi Zoltán, dr. Völner Pál és Havrancsik Tibor közösen átvágta a nemzeti színű szalagot.

Végül az óvodások járműre pattantak és egy kisebb szakaszon végig gurultak, így elsőként a legfiatalabb mogyorósbányai lakosok közlekedhettek az új útburkolaton.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!