Taksony

Hídlap

Több mint húszmillió forintot ért az esztergomi lakásban elrejtett cigaretta

A jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az esztergomi nővel szemben, aki 100 ezer forintért rejtette el lakásában a jövedéki adózás alól elvont cigarettát.

Hirdetések

A vádirat szerint a nő 2019. október 2-át megelőző héten, valamint aznap ismeretlen személyektől több kartondoboznyi zárjegy nélküli, illetve ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát vett át azzal a céllal, hogy azt az esztergomi lakásában elrejtse. A nő a jövedéki adózás elől elvont cigarettát a lakásában eldugta, ezért összesen 100 ezer forintot kapott az ismeretlen személytől.

Az elrejtett 14.118 doboz cigaretta, valamint 5 tasak vágott dohány értéke összesen: 20.455.045 forint volt. Az adóhatóság jövedéki ellenőrzés során a dohányárut lefoglalta. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, és 100 ezer forint vagyonelkobzásra ítélje, a lefoglalt dohányárut kobozza el.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyek Főügyészség)

(Borítókép: tolnavar.hu)

Hirdetések