Döntetlennel zárult a megyei rangadó

Bravúros döntetlent ért el az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a Tatabányai SC otthonában. Az NB II 7. fordulójában megrendezett megyei rangadón szinte az utolsó percekig a hazaiak vezettek, végül az Esztergomnak összejött az egyenlítés.

Bravúros döntetlent ért el az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtt női kézilabda csapata a Tatabányai SC otthonában. Az NB II 7. fordulójában megrendezett megyei rangadón szinte az utolsó percekig a hazaiak vezettek, végül az Esztergomnak összejött az egyenlítés.

Az Esztergom két hetes pihenőt követően játszott újra bajnokit: Mezőségi Irén edző nehéz helyzetben volt, hiszen a csapatkapitányt, Ábrahám Szilviát és Sipos Krisztinát is nélkülözniük kellett. Tudták azt is, hogy az ellenfelük tavalyhoz képest megerősödött, a megyeszékhely alakulata ráadásul gyors, erőteljes játékot játszik. Egy hátrányuk mégis van, hiszen bár sok gólt lőnek, a védelmük sebezhető.

Mezőségi Irén csapata a szokásos menetben készült erre a találkozóra. Az edzéseken megpróbálták kellő figyelmet fordítani a védekezésükre, de a lerohanásokat, majd a felállt fal elleni játékot is gyakorolták.

– A mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy azt mi szerettük volna. A Tatabánya meglepően nagy iramot diktált. Mi pontatlanul és enerváltan kezdtük a találkozót. A 8. percben már 5:1-re vezettek, majd két hétméterest is hibáztunk, így tovább növelte az előnyét az ellenfél (7:1) – mondta a csapat edzője.

A gépezet akadozott, a helyzeteket jól kidolgozták, de a helyzetekkel nem tudtak élni. A kimaradt ziccereket a hazaiak gyors lerohanásgólokkal torolták meg. További az esztergomi védelem sem állt össze, ennek köszönhetően a félidő végén 15:12 volt az állás.

Megpróbálták rendezni a soraikat, de a második játékrész is két tatabányai góllal kezdődött. Gyakorlatilag az esztergomi játékosok egész meccsen futottak az eredmény után, végig a Tatabányánál volt az előny. Az 58. percben 28:26 volt az eredmény, aztán feltámadtak a vendégek.

– Az utolsó két percben nem remegett meg a kezünk és ki tudtunk egyenlíteni – fűzte hozzá Mezőségi Irén.

Végeredmény: Tatabányai SC 28:28 (15:12) Esztergomi Vitézek RAFC

Csiki Renáta 9, Horváth Mónika 7, Barczi Anna es Takács Angéla 5-5gól, Szilágyi Vivien 2 gólt szerzett.

Mezőségi Irén: – Tudtuk, hogy a Tatabánya nem adja könnyen magát. Edzőváltás történt náluk a héten, ami jó hatással volt a csapatra. A szezon legpontatlanabb játékát produkáltuk, a védekezésünk nem állt igazán össze, a végén mégis tudtunk hozni egy pontot. A mérkőzés képe alapján örültünk az egy pontnak is.

November 11-én közleményt adott ki a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ), melynek értelmében a bajnokság folytatódik.

(Borítókép: illusztráció, Esztergomi Vitézek RAFC oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!