Borbála, Barbara

Hídlap

Hatalmas bravúr: kijutott a magyar válogatott az Európa-bajnokságra

Egy szabadrúgásból szerzett potyagóllal sokáig vezetett Izland, végül a hajrában előbb egyenlített, majd vezetést szerzett a magyar válogatott. A november 12-i pótselejtezőn izgalmakból nem volt hiány, Magyarország végül begyűjtötte a három pontot.

Hirdetések

Nagy várakozás előzte meg a csütörtök esti válogatott mérkőzést: nagy volt a tét hiszen, hiszen a győztes ott lehet az Európa-bajnokságon. Az előző kontinensviadalon mindkét csapat szerepelt, sőt egy csoportban kaptak helyet.

A mostani párharc drámaian indult, hiszen a 11. percben Sigurdsson végezhetett el szabadrúgást. Az izlandi játékos lőtte el a labdát, melyet Gulácsi Péter beejtett a kapuba (0:1). Ezután a magyar csapat nagy nyomást helyezett a vendégekre.

A második játékrészben voltak olyan periódusok, amikor hosszú percekig a magyaroknál volt a labda. Már csak néhány perc volt hátra a találkozóból, amikor a 88. percben a csereként beállt Loïc Nego egyenlített (1:1).

A 91. percben pedig Szoboszlai Dominik adta meg a kegyelemdöfést Izlandnak: a 10-es mezben játszó fiatal tehetség a bal alsó sarokba lőtte a labdát (2:1). Bár a vendégek megpróbáltak egyenlíteni, újabb gólt már nem szereztek, így Magyarország nyerte a pótselejtezőt és ezzel kijutott a jövő évi megmérettetésre.

(Borítókép: M4 Sport)

Hirdetések
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap
  • Nyílászárók cseréjével verte át ügyfeleit

    Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a csaló, akivel szemben tizenegy rendbeli csalás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A vádlott több sértettet, köztük egy lábatlani személyt is megkárosított.

    Hídlap