Stefánia

Hídlap

Levegő fertőtlenítő készülékeket vett az önkormányzat a dorogi iskoláknak, óvodáknak

Dorog Város Önkormányzata, a vírus terjedésének megakadályozása érdekében levegő fertőtlenítő berendezéseket vásárolt a dorogi iskolák és óvodák részére – írja a Dorogi-medence. A városvezetés több mint 100 darabot rendelt a „Killer 200” típusú eszközből.

Hirdetések

A nevelési intézményekbe már eljuttatták a készülékeket, míg a három általános, illetve az egy középiskolába folyamatosan szállítják ki a berendezéseket, melyek alapvető feladata a levegőben lévő baktériumok, gombák, vírusok elpusztítása, ezáltal pedig a helyiségekben a levegő fertőtlenítése.

Sitku Pál, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola igazgatója a helyszínen elmondta: az eszközt könnyen lehet működtetni, mivel csak egy gomb található rajta és elektromos hálózatra csatlakoztatva már gyakorlatilag üzemel is a gép.

Különlegessége, hogy az eszközben 2×30 Wattos germicid fénycső található, ami a vegyi módszer korszerű és környezetbarát alternatívája. Legtöbb esetben a sterilizálás, csírátlanítás, víztisztítás és légtisztítás területeken alkalmazzák.

Sitku Pál, a Régió TV Esztergom stábjának felidézte: a járvány terjedésével az önkormányzat megkereste az intézményeket azzal, hogy a négy iskola mindegyik osztálytermébe légtisztító berendezéseket vásárolna. Az intézményvezető kiemelte, hogy a berendezések egy része már használatban van, pénteken újabb szállítmány érkezett, jövő héten pedig várhatóan megérkezik már a többi készülék is.

Az önkormányzat reméli, hogy az eszközbeszerzés révén csökkenteni tudják a fertőzések számát.

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések