Vilma

Hídlap

Fegyházbüntetésre ítélhetik a dorogi pálinkatolvajt

Akár fegyházbüntetésre is ítélhetik, sőt eltilthatják a közügyektől azt a férfit, aki tavasszal betört egy családi ház udvarán található tárolóhelyiségbe és onnan pálinkát, illetve alumínium alkatrészeke tulajdonított el.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi 2020. február 5-én szabadult a börtönből, majd azután munkanélküliként tengődött. Éjszakai szálláshelyét folyamatosan változtatta, rendszeres haszonszerzésre törekedve követett el bűncselekményeket.

 Az elkövető 2020. május 16-án 10 és 12 óra között betörte egy dorogi családi ház udvarán lévő tárolóhelyiség ajtajának üvegét, majd azon keresztül benyúlva jogtalanul eltulajdonította a sértett 5 liter házi vegyes pálinkáját, 2 db alumínium ereszcsatornáját, 5 db alumínium lábasát és 8 db csatornarögzítőjét.

A férfi az 5 liter házi pálinkát 2 nap alatt elfogyasztotta, az alumínium lábasokat értékesítette. A férfi  2020. május 24-25-én visszatért, majd tartályt, szita fazekat, saválló csövet, golyós csapot és meggymagozó gépet lopott el.

Az elkövető  az elvitt dolgokat a sértett ingatlanához közel egy bokros részen elrejtette, majd onnan a meggymagozó gépet és a tartályt elvitte és értékesítette. A férfi vissza akart menni a további eszközökért, csakhogy a sértett észlelte a lopást, ezért május 25-én a rendőröket kihívta, akik elfogták a sértett háza felé közeledő gyanúsítottat. A bűncselekmény elkövetési értéke összesen 140.500 forint volt. 

A férfi 2020. június 12-én 14 óra előtt egy másik dorogi ingatlanra hatolt be. Átugrott a kerítésen, ezt követően az ott álló épület konyha helyiségében megpróbálta a falból kitépni a csaptelepet. A gyanúsított megijedt, mert a szomszédból zajt hallott, ezért a helyszínt elhagyta. Az elkövető június 13-án ismét visszament a házhoz, majd a mosdó faláról letépte az 5 literes bojlert és azt a hátizsákjába tette.

Egy harmadik sértett ingatlan udvarán felborított és elkezdett szétszerelni egy kukoricafőző gépet azért, hogy azt később darabokban a helyszínről elvéve eltulajdonítsa. Az épülethez éppen akkor érkező sértett és felesége azonban megzavarták a vádlottat, aki ekkor távozott a helyszínről.

A férfi többszörös visszaeső,  őt a bíróság 2017-ben lopás vétsége és más bűncselekmények miatt, mint többszörös visszaesőt 3 év 3 hónap és 15 nap fegyházbüntetésre ítélte, melyet 2018. november 19. napjával töltött ki. Ezt megelőzően a bíróság 2016-ban, mint többszörös visszaesőt lopás vétsége miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet 2020. február 5. napján töltött le.

Az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását az ügyészség indítványára 2020. június 16. napján rendelte el. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfi letartóztatását tartsa fenn, továbbá fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, valamint állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Elkapták a rendőrök a parfümöt fuvarozó csalóbanda ötödik tagját

    Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság egy ötödik férfi letartóztatását is elrendelte abban az ügyben, amelyben az elkövetők azzal a szándékkal vállaltak nemzetközi fuvarozást, hogy a rakományt jogtalanul értékesítik.

    Hídlap
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap