Taksony

Hídlap

Terepmotorozó személyeket kaptak el a Börzsönyben

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Természetvédelmi Őrszolgálata a Készenléti Rendőrség és az Országos Természetőr Egyesület tagjainak segítségével sikeresen intézkedés alá vont két személyt, akik társaikkal a hétvégén a Börzsöny védett erdeiben, a nemzeti park területén terepmotoroztak – olvasható a DINPI Facebook oldalán.

Hirdetések

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának (DINPI) tájékoztatása szerint az intézkedés során a szokásos fordulatok jöttek elő – például azt mondták, hogy eltévedtek, sosem jártak még arra, illetve megijedtek és azért menekültek), ez esetben is szabálysértő hozzáállást tapasztaltak kollégáik.

„A felszólítás ellenére a motorosok egy része támadólag lépett fel, míg mások menekülőre fogták – egy esetben pedig kényszerintézkedésre is szükség volt.” – közölték.

A DINPI felhívja a figyelmet arra, hogy aki a természetvédelmi őrök (mint hatósági személyek) felszólításának nem tesz eleget az ugyanúgy szabálysértést követ el (2012. évi II. törvény 244 §.), mintha egy közúti ellenőrzés során nem állna meg a rendőrök erre irányuló jelzésére.

Az igazgatóság közölte: a nemzeti park védett természeti területein az év minden hónapjában több ehhez hasonló közös szolgálat várható, így az illegális területhasználók (pl. engedély nélkül közlekedők, erdőben motorozók, quadozók) továbbra is számíthatnak intézkedésre, azt követően pedig a hatóság által kiszabott pénzbeli bírság megfizetésére.

(Forrás és képek: DINPI)

Hirdetések