Vilma

Hídlap

Elütött egy nőt Esztergomban, felfüggesztett fogházbüntetést kapott érte

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt a nőt, aki tavaly januárban az egyik esztergomi utcán közlekedve autójával megcsúszott és elütött egy gyalogost. A járókelő súlyos sérüléseket szenvedett és a kórházban elhunyt.

Hirdetések

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott 2019. január 12-én reggel borult időben, jó látási viszonyok mellett autóba ült, az adott útszakaszra előírt 30 km/óra megengedett sebesség helyett 43-48 km/óra sebességgel közlekedett Esztergom lakott területén, a fagyos, havas, hókásás úton.

A nő egy balra ívelő kanyarban megcsúszott az autóval és sodródni kezdett, ezért jobbra visszakormányzott, ami miatt a másik irányba lesodródott az úttestről és a kocsi bal elejével 22-25 km/óra közötti sebességgel elütött egy járókelőt. A jármű végül egy ház falának ütközve állt meg.

Az ütközés következtében a sértett az autó elé esett és nekicsapódott a házfalnak. A gyalogos a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott által az adott útszakaszon maximum 30 km/órás sebességgel közlekedik. A jármű stabilitásvesztéséhez a helytelenül megválasztott haladási sebesség vezetett.

Az Esztergomi Járásbíróságon 2020. november 18-án megtartott előkészítő ülésén a bíróság a vádlottat 1 év 8 hónap – 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetésre és 100.000 forint pénzbüntetésre ítélte, valamint 5 évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet jogerős.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / Tatabányai Törvényszék)

Hirdetések
  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap
  • Nyílászárók cseréjével verte át ügyfeleit

    Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a csaló, akivel szemben tizenegy rendbeli csalás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A vádlott több sértettet, köztük egy lábatlani személyt is megkárosított.

    Hídlap