Vilma

Hídlap

Sötét utcán, hátulról leütöttek, majd kiraboltak egy 85 éves férfit Esztergomban

Előzetes letartóztatásban maradhat az a 22 éves békési férfi, aki egy esztergomi utcában egy 85 éves férfit hátulról leütött, majd annak kézitáskáját erővel elvette – közölte a police.hu. Az elkövető meglepetésszerűen, nagy erővel támadt az idős lakosra.

Hirdetések

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 15-én 20 óra 50 perc körül az egyik esztergomi utcában hátulról támadt rá a járdán sétáló 85 éves férfire. A sértett tarkóját erős ütés érte, majd földre esett és beverte a fejét.

Az elkövető ekkor letépte a földön fekvő férfi bal válláról a kézitáskát – melyben benne volt az idős férfi személyes iratai, bőr pénztárcája, mobiltelefonja és kulcscsomója is – majd a támadó elszaladt a helyszínről.

A rablás elkövetési értéke 14.600 forint, ami részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság 2020. május 29-én rendelte el, legutóbb 2020. november 29-ig meghosszabbította a bűnismétlés veszélye miatt.

Az ügyészség indítványozta a letartóztatás újabb három hónappal történő meghosszabbítását. Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a gyanúsítottat ülésen 2020. november 23-án meghallgatja, azt követően hozza meg végzését.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó / police.hu)
(Fotók: police.hu)

Hirdetések

  • Gyalogost gázoltak Dorogon

    Három baleset is történt december 4-én térségünkben: a Rutin nevű applikáció tájékoztatása szerint Esztergomban, a Deák Ferenc utcába, a 10-es főút nyergesújfalui szakaszára, illetve Dorogon, a Bányász köröndre is riasztották a rendőröket.

    Hídlap
  • Nyílászárók cseréjével verte át ügyfeleit

    Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a csaló, akivel szemben tizenegy rendbeli csalás bűntette miatt nyújtottak be vádiratot – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség. A vádlott több sértettet, köztük egy lábatlani személyt is megkárosított.

    Hídlap