Kihirdették több Magyar Falu Programos pályázat eredményeit

„Egyre szebb és korszerűbb környezetben tanulhatnak a térség diákjai!” – közölte közösségi oldalán dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője. Bejegyzésében ismertette: a Magyar Falu Program keretében Szomoron és Tokodaltárón iskolaépület, míg Dágon iskolai tornaterem újulhat meg.

„Egyre szebb és korszerűbb környezetben tanulhatnak a térség diákjai!” – közölte közösségi oldalán dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője. Bejegyzésében ismertette: a Magyar Falu Program keretében Szomoron és Tokodaltárón iskolaépület, míg Dágon iskolai tornaterem újulhat meg.

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közösségi oldalán számolt be arról, hogy a térség mely települései nyertek az egyes alprogramokban kormányzati támogatást. Most összeszedtük, hogy az elmúlt időszakban hogyan szerepeltek a Magyar Falu Programos pályázatokon az Esztergomi, illetve a Szobi járás települései.

Az Iskolaépület felújításai című alprogramban az Esztergomi Tankerületi Központhoz tartozó tokodaltárói általános iskola épületének korszerűsítésére mintegy 21,231 millió forintot ítéltek meg. A Váci Tankerületi Központhoz tartozó letkési iskola épületének felújítására 41,950 millió forintot biztosítanak. Az Iskolai tornaterem, tornaszoba fejlesztése című programban 20,476 millió forint támogatást biztosítanak a dági iskola (Esztergomi Tankerületi Központ) tornatermének felújítására.

A Magyar Falu Programban idén építési telek kialakítására, közművesítésre is nyerhettek támogatást az önkormányzatok. Csolnok 14,99 millió forint támogatást nyert el erre a feladatra. Temetői infrastruktúra fejlesztése című alprogramban több térségi település is jól szerepelt: a kismarosi 1,275 millió, a máriahalmi 4,991 millió, a márianosztrai 17,024 millió, a sárisápi 4,999 millió, míg a zebegényi önkormányzat szintén 4,999 millió forintnyi összeggel gazdagodott.

Önkormányzati kerékpárút építésére is lehetett idén pályázni: Ipolydamásd Község Önkormányzata erre a projektre 49,826 millió forintot nyert el. Számtalan önkormányzat nyújtott be pályázatot „Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlása” című alprogramba. Közülük a bajóti 4,9 millió, az ipolydamásdi 4,263 millió, a kesztölci 4,994 millió forintban részesült.

Idén a Magyar Falu Programban egyházi közösség tulajdonában lévő temetők infrastrukturális fejlesztését is támogatják. Erre a célra a bajóti Don Bosco Szalézi Társasága 4,999 millió forintot, míg a dömösi Szent István Király Plébánia 4,851 millió forintot kapott.

A bajnai önkormányzat a közelmúltban „duplázott”, mivel az óvodai sportterem, tornaszoba fejlesztésére 14,986 millió forintot, míg az óvodaépület felújítására 9,994 millió forintot nyert el. Térségünkből továbbá az annavölgyi, illetve a szokolyai önkormányzat nyert támogatást az óvodai épület korszerűsítésére: előbbi település 9,997 millió, míg utóbbi 67,829 millió forintot kap.

A Magyar Falu Program keretében az Esztergomi járásban két, míg a Szobi járásban egy faluház újulhat meg. Annavölgy 19,979 millió, Leányvár 29,999 millió, míg Perőcsény 6,107 millió forint kormányzati támogatást fordíthat erre a projektre.

(Forrás: dr. Völner Pál közösségi oldala/kormany.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!