Online programokkal készül a Pázmány a Kutatók Éjszakájára

Idén sem marad el a Kutatók Éjszakája, melyet november 27-én és 28-án rendhagyó módon online tartanak meg. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is kínál programokat az érdeklődők számára.

Idén sem marad el a Kutatók Éjszakája, melyet november 27-én és 28-án rendhagyó módon online tartanak meg. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is kínál programokat az érdeklődők számára.

A Kutatók éjszakája egy olyan eseménysorozat, melyet azért rendeznek meg Európában, hogy népszerűsítsék a tudományt, illetve a kutatói pályát. Híres érdekfeszítő, inspiráló és szórakoztató előadásairól, de normál esetnek kísérleteknek, laborbejárásoknak is részesei lehetünk.

A vírushelyzet miatt egyrészt szeptemberről novemberre tolódott a Kutatók Éjszakája, másrészt mindent virtuálisan tartanak meg. Lesznek olyan programok is, melyekre technikai okokból csak korlátozott számú online résztvevő lehet jelen, ezért érdemes mihamarabb regisztrálni.

Az intézmények listáján szerepel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara is, melynek teljes programja itt érhető el. Az Esztergomban működő Óvó- és Tanítóképző Tanszék több online előadással is készül.

November 27-én 18:00-18:30 között Miklós Ágnes Kata: „Fehérneműek és szépérzelem” – kézimunka-oktatás az Esztergomi Érseki Kisdedóvónő-Intézetben című előadásában többek között azt mutatja be, hogy a századforduló idején melyik tanévben kellett ruhaderekat és melyikben fehérneműket készíteniük a diákoknak.

18:30-tól Balla Gergely beszél az impresszionizmusról, avagy a szubjektív objektivitásról. 19 órától pedig Tölgyessy Zsuzsanna mutatja be, hogy a drámapedagógia hogyan valósul meg a gyakorlatban.

19:30-kor kezdődik Horváth Mariann Újragondolt matricák című előadása, melyen ötletekből sem lesz hiány, 20 órától pedig Virághné Ratimovszky Kornélia: XXI. század kihívásai, avagy megküzdési stratégiák a vírusok árnyékéban éppen aktuális témát boncolgat majd.

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának teljes programja itt érhető el.

(Forrás: kutatokejszakaja.hu)

(Borítókép: Dorog-Esztergom Térségének Időjárása)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!