Fábián, Sebestyén

Hídlap

Ajándékcsomagot kaptak a tesztelésben résztvevő fiatalok Esztergomban

December 4-én, pénteken Esztergomban ajándékcsomaggal, illetve a választókerületből származó nedűvel köszönték meg azoknak az egyetemi tanulmányaikat végző fiataloknak a közreműködését, akik az elmúlt két hétben a tömeges tesztelés lebonyolításában segédkeztek.

Hirdetések

A városháza előtt Horváth Szeder Gábor, az Esztergomi Járási Hivatal vezetője köszöntötte dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Hernádi Ádám polgármestert, illetve a tizennyolc hallgatót, akik az elmúlt héten több mint 1700 főt teszteltek le és összesen 140 intézményben jártak. Esztergom tekintetében mindez azt jelenti, hogy 27 intézménybe látogattak el és összesen 650 embertől vettek mintát.

Horváth Szeder Gábor hangsúlyozta, hogy a mintavétel alapján látható is, hogy a járásunkban az országos átlagnál jóval alacsonyabb a fertőződöttség mértéke. Végül megköszönte mindenkinek a segítségét.

Dr. Völner Pál szerint az egyetemisták az elmúlt két hétben rendhagyó gyakorlaton vettek részt, ahol éles helyzetben próbálhatták ki magukat. Méltatta őket, hiszen a kockázatot vállalva, felelősségteljesen dolgoztak. Kitért arra is, hogy nem csak orvostanhallgatók, hanem más, egészségügyi tanulmányokat folytatók is vannak a csapatban és kijelentette, hogy az önkéntesek nélkül nem lehetne megvalósítani a tömeges tesztelést.

Hernádi Ádám azt mondta, hogy orvos szülők gyermekeként látja, hogy mekkora áldozatos munkát végeznek azok, akik az egészségügyben dolgoznak. Köszönetet mondott, végül kitartást és sok sikert kívánt a vizsgaidőszakhoz.

Dr. Völner Pál, Hernádi Ádám és Horváth Szeder Gábor az ajándékcsomagok átadása után közös képet készített a hallgatókkal.

Hirdetések