Január 11-ig érvényben maradnak a szigorú járványügyi intézkedések

„Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta, a koronavírussal továbbra is harcban állunk” – jelentette be Orbán Viktor hétfő délutáni videóüzenetében. Egyelőre nem lesz enyhítés, január 11-ig érvényben maradnak a szigorú intézkedések.

„Egy hónap telt el a kijárási tilalom bevezetése óta, a koronavírussal továbbra is harcban állunk” – jelentette be Orbán Viktor hétfő délutáni videóüzenetében. Egyelőre nem lesz enyhítés, január 11-ig érvényben maradnak a szigorú intézkedések.

A kormányfő tájékoztatása szerint a kórházakban a betegekért küzdenek az orvosok és ápolónők, az iskolákban pedig a pedagógusok azért küzdenek, hogy a gyermekek szülei megmenthessék a munkahelyüket.

„Mind az ápolóknak, mind az orvosoknak, mind a pedagógusainknak köszönettel tartozunk” – mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök ismertette, hogy két hete célzott tömeges tesztelés kezdődött, emellett pedig konzultált a járványügyi szakemberekkel, professzorokkal és tudósokkal arról, hogy fenntartsák-e a december 11-én lejáró tilalmat és szigorú intézkedéseket.

„A válasz egyöntetű volt, a szigorú intézkedéseket fent kell tartani. Azt mondták szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a fontos, hogy mi is legyünk” – fogalmazott.

Ismertette az Operatív Törzs ma hajnali döntését, melynek értelmében január 11-ig érvényben maradnak a szigorú intézkedések, így az éjszakai kijárási tilalom is. Arról, hogy Szenteste napján lehet-e kivételt tenni, azt csak december 21-én, az akkori állapotok ismeretében tárgyalhatják meg. Az viszont már biztos, hogy december 31-én nem lesz kivétel, a miniszterelnök közölte: a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani.

„Azt gondolom, hogy egy jó utcabálért vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül együtt dolgoztunk. A megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Holnaptól indul a regisztráció, mindannyian jelentkezhetünk, ha be akarjuk magunkat oltatni. Azért dolgozunk, hogy Magyarországon az elsők között juthassunk vakcinához. Mindenkivel tárgyalunk, se politikát, se egymással versengő nagy nemzetközi cégek érdekeit nem vesszük figyelembe. Csak az számít, hogy a magyarok minél gyorsabban és biztonságosabban juthassak vakcinához” – tette hozzá.

Orbán Viktor végezetül arra kért mindenkit, hogy továbbra is tartsák be a szabályokat és hogy közös erővel fékezzük meg a vírust. Az ünnepek alatt is vigyázzunk magunkra, mert minden élet számít.

(Forrás és kép: Orbán Viktor miniszterelnök Facebook oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!