Tatabányán járt Navracsics Tibor kormánybiztos

Pénteken a megyeházán vendégeskedett dr. Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa - számolt be a találkozóról a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Pénteken a megyeházán vendégeskedett  dr. Navracsics Tibor, az Északnyugat-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa – számolt be a találkozóról a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Dr. Navracsics Tibor találkozott Popovics Györggyel, a megyei közgyűlés elnökével, Szücsné Posztovics Ilonával, Tatabánya polgármesterével, illetve Czunyiné dr. Bertalan Judittal és Bencsik Jánossal a térség országgyűlési képviselőivel, később pedig a megyei kereskedelmi és iparkamara vezetőivel.

A kormánybiztos így foglalta össze látogatása célját:

– 2021. január elsején indul az új tervezési időszak az európai uniós források felhasználása terén. Ez vonatkozik a többéves kerettervre és a gazdasági újjáépítési csomagra is. A Magyar Kormány úgy döntött, hogy az eddigiekhez képest fokozottabban koncentrál a regionális gazdaságfejlesztésekre. Én magam az Északnyugat-magyarországi vagyis az Észak-dunántúli gazdaságfejlesztési övezetnek a kormánybiztosa vagyok, s ennek keretében jöttem most Tatabányára. A célunk az, hogy egy olyan fejlesztési tervet állítsunk össze az Észak-Dunántúlra és ezen belül Komárom-Esztergom megyére, ami reflektál a helyi igényekre. Azokat a fejlesztéseket szeretnénk elindítani, amikre valóban szüksége van az itteni térségnek – fogalmazott dr. Navracsics Tibor.

Popovics György a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy örül az új lehetőségnek, a megye felkészült, a lehetséges finanszírozandó projekteket összegyűjtötte. Reméli, hogy jövőre a program elindulhat és forrásokhoz juthatnak a gazdaság és a közszféra szereplői.

(Forrás és képek: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!