Remekeltek térségünk birkózói a belgrádi világkupán

Második helyen zárt a magyar csapat a Belgrádban rendezett kötöttfogású világkupán – közölte a Magyar Birkózó Szövetség a Facebook oldalán. A tokodi származású Korpási Bálint arany-, míg a szintén tokodi Torba Erik, illetve az esztergomi kötődésű Lévai Zoltán pedig ezüstérmet szerzett.

Második helyen zárt a magyar csapat a Belgrádban rendezett kötöttfogású világkupán – közölte a Magyar Birkózó Szövetség a Facebook oldalán. A tokodi származású Korpási Bálint arany-, míg a szintén tokodi Torba Erik, illetve az esztergomi kötődésű Lévai Zoltán pedig ezüstérmet szerzett.

A Sike András, Takács Ferenc és Módos Péter irányította nyolcfős válogatott összesen négy érmet zsebelt be, valamint egy ötödik helyezést ért el a szerb fővárosban. Ezzel a szép eredménnyel a csapatpontverseny második helyén zárt a nemzeti csapatunk, mindössze az oroszok teljesítettek nálunk jobban.

A 63 kilogrammos kategóriában szereplő Torba Erik a negyeddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe. Ellenfele az a fehérorosz színekben szereplő Soslan Daurov volt, aki a kvalifikációs körben egy kuwaiti versenyzőt győzött le.

Torba Erik 8:5-ös sikerrel lépett túl Daurovon, majd az elődöntőben következett az algériai Abdeldjebar Djebbari, akit 4:1-es eredménnyel múlt felül. A döntőben a Honvéd versenyzője nagy csatát vívott az orosz Zhambolat Lokyaevvel, sőt még vezetett is 1:0-ra ellene. A bíró azonban kétszer passzívabbnak találta őt, így az orosz sportoló győzött 1:4-re, Torba Erik pedig ezüstérmet szerzett.

A szintén tokodi származású Korpási Bálint nagy meneteléssel nyerte meg a 72 kilogrammosok mezőnyét. A nyolcaddöntőben 2:1-re győzte le a kirgiz Ruslan Tsarevet, a negyeddöntőben az ukrán Maksym Yevtushenko sem jelentett számára akadályt (3:0). Az elődöntőben a bulgár Aik Mnatsakaniannal találkozott, akin 3:1-es eredménnyel jutott túl.

A finálé is kellő izgalmakat tartogatott számára, hiszen fiatal örmény ellenfele, Malkhas Amoyan ellen nem jöttek be a lentről indított akciók, viszont állóképessége nem hagyta cserben. Végül 1:1-re, később szerzett ponttal diadalmaskodott felette és ezzel megérdemelten vehette át az aranyérmet.

Az esztergomi származású Lévai Zoltán a 77 kilogrammos kategóriában indult. A nyolcaddöntőben a moldovai Alexandrin Gutu-t (7:4), míg a negyeddöntőben a szlovák Denis Horvath-ot győzte le (5:1). Az elődöntőben az ukrán Yasaf Zeinalovval találkozott, akit 1:1-re, később szerzett ponttal múlt felül.

A döntőben az orosz színekben versenyző kétszeres olimpiai bajnok, Roman Vlasov várt rá. Bár küzdött, a bravúr nem jött össze, 6:1-re kikapott ellenfelétől. Nincs oka szégyenkeznie, hiszen derekasan helyt állt a fináléban és az előkelő második helyen végzett.

Testvére, Lévai Tamás a 82 kilogrammosok között szerepelt. A nyolcaddöntőben a fehérorosz Radzik Kuliyeuval csapott össze. Junior Európa-bajnok sportolónk vezetett ellenfele ellen, aki végül kiléptette őt a szőnyegről, így 2:1-re a fehérorosz győzött.

Gratulálunk térségünkből származó, illetve a magyar válogatott további versenyzőinek.

(Forrás: birkozoszov.hu/unitedworldwrestling.org)

(Képek: birkozoszov.hu)

(Borítókép: birkozoszov.hu/ Martin Gábor)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!