Új, komfortos utasbeállók épülnek a szobi vasútvonalon is

A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében, mintegy húsz helyszínen új típusú utasbeállót épít ki – olvasható a vasúttársaság közleményében. Jó hír, hogy a Budapest-Vác-Szob vasútvonal néhány megállóját is érintik a fejlesztések.

A MÁV az utaskomfort színvonalának növelése érdekében, mintegy húsz helyszínen új típusú utasbeállót épít ki – olvasható a vasúttársaság közleményében. Jó hír, hogy a Budapest-Vác-Szob vasútvonal néhány megállóját is érintik a fejlesztések.

A MÁV tájékoztatása szerint az új utasbeállókat világítással, jó minőségű padokkal, utastájékoztatással és biztonsági kamerarendszerrel látják majd el. A vasúttársaságnak az a célja a korszerű váróépületek kifejlesztésével, kialakításával és felszereltségével, hogy vonzóbbá tegye az elővárosi közlekedést az utasok számára. A Budapest–Veresegyház–Vác vonal Erdőkertes megállóhelyén már megkezdték az első beálló telepítését.

A beruházáshoz szükséges tervezési folyamat 2019 közepén az utasok igényeinek megfelelő, modern dizájn kiválasztásával kezdődött el. A modulrendszerben kialakított, új típusú utasbeállók – igazodva a vasút változatos megállóhelyi környezetéhez – szélsőperonra és két vágány közötti, úgynevezett középperonra is telepíthetők. Az öt méter hosszú alapmodul mintegy három méter magas és 2,6 méter mély, ebből több mint másfél méter mélységben széltől védett.

Az új vonatváró építmények modern formavilágát anyaghasználatuk is kihangsúlyozza. A stabilitást sugárzó acélszerkezet robusztus megjelenését oldja a nagyméretű üvegfelületek használata. A várakozóhelyeken utcabútorokat – padot, utastájékoztató vitrint – is elhelyeznek, amelyek a biztonsági üvegezett felületekkel és a biztonsági kamerákkal együtt teljesítik a vandálbiztosság általános követelményeit. Az utazóközönség kényelmét fogják szolgálni az egyes utasbeállókba telepített jegykiadó automaták is.

Erdőkertes megállóhelyen a napokban átadták a munkaterületet az első új típusú utasbeálló telepítéséhez. A munkálatok nem zavarják az utasforgalmat. A beruházásnak köszönhetően automata fogja biztosítani a gyors és kényelmes jegyvásárlást. A kivitelezés befejezése 2021 első negyedévében várható.

Erdőkertes után, előreláthatóan 2021 második negyedévében többek között a Budapest-Vác-Szob vasútvonalon található Felsőgöd megállója is új utasbeállót kap. Jövő ősszel számíthatunk arra, hogy átadják a Vác-Alsóváros megálló új építményét, 2021 végére pedig elkészülhet Dunakeszi új utasbeállója is.

(Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság)

(Látványterv: MÁV)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!