Jó hírek a váci duna híddal és az M2-es gyorsforgalmi út meghosszabbításával kapcsolatban

„Az év elején egyeztettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral a választókerületem fejlesztésével kapcsolatos fontosabb kérdésekről. A nagyobb közlekedési fejlesztések között kértem támogatását a régóta várt váci Duna híd megépítéséhez és a 2x2 sávosra bővített M2 folytatásához” – közölte Rétvári Bence, Dunakanyar térségének képviselője a közösségi oldalán.

„Az év elején egyeztettem Orbán Viktor miniszterelnök úrral a választókerületem fejlesztésével kapcsolatos fontosabb kérdésekről. A nagyobb közlekedési fejlesztések között kértem támogatását a régóta várt váci Duna híd megépítéséhez és a 2×2 sávosra bővített M2 folytatásához” – közölte Rétvári Bence, Dunakanyar térségének képviselője a közösségi oldalán.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy ezek a célok a Kornis Gyula Tervben is szerepeltek, melyet korábban a körzetben széles körű konzultáció során állítottak össze sok-sok helyi tervre és véleményre alapozva.

„Miniszterelnök úr támogatta a váci és szobi járásban élők általam közvetített kéréseit. Bár azóta a világon és hazánkban is számtalan gazdasági nehézséget okoz a koronavírus járvány, az Innovációs és Technológiai Minisztérium évvégi közleménye már a tervezhető gyorsforgalmi fejlesztések, illetve tervezhető hídépítések között sorolja fel ezeket a célokat. Mi abban hiszünk, hogy a válságból új fejlesztésekkel, nagy beruházásokkal tudunk kilábalni, nem a baloldalra jellemző megszorításokkal. Mi nem panaszkodunk, mint a baloldal, hanem építünk, mert ez szolgálja az emberek érdekét” – tette hozzá.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére. A közlemény szerint a tervezhető gyorsforgalmi fejlesztések közé tartozik az M2-es autópálya Vác utáni folytatása egészen az országhatárig. Továbbá a tájékoztatóban olvasható az is, hogy a Dunán Mohácsnál és Vácnál, míg a Tiszán Szegednél és Szolnokon, a Szamoson pedig Szamossályiban épülhet új híd.

(Forrás és kép: Rétvári Bence közösségi oldala/hirado.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!