Fábián, Sebestyén

Hídlap

Január 7-én és 21-én viszik el a fenyőfákat Esztergomban

Január 7-én, csütörtökön, majd két héttel később, január 21-én is elviszik Esztergomban a biológiai lebomló hulladékot – közölte honlapján az Eszköz Kft. Az említett napokon kizárólag a kidobott fenyőfákat szállítják majd el.

Hirdetések

Január 6-án, szerdán lesz Vízkereszt napja, ami hivatalosan is lezárja a karácsonyi ünnepkört. Ehhez a naphoz több hagyomány is fűződik, de az egyik legismertebb, hogy ilyenkor szokás lebontani a feldíszített karácsonyfákat.

Persze láttunk már olyat is, hogy valaki karácsony másnapján megszabadult a fájától (talán rossz volt a hangulat otthon?), de az is gyakori, hogy egyesek még a szaloncukrot is rajta hagyják és úgy helyezik ki a kuka mellé.

Vannak azért szokatlanabb esetek is: oldalunkon tavaly közzétettünk egy fotót arról, hogy tavasszal a Bánomi áttörésen a járda melletti sövény tetejére helyeztek egy csupasz fát (vajon miért őrizgették addig?). De nagy port kavart az is, hogy Dorogon a Kenyérmezői-patakban landolt néhány karácsonyfa, mintha azok a friss és hideg patakvíztől újra gyökeret ereszthetnének.

2021 első napjaiban megjelentek az első kidobott fenyők a városban, így utánanéztünk, hogy a szolgáltató mikor szállítja el a fákat. A honlapjukon közzétett információ szerint idén két nap (január 7. és 21.) áll a lakosok rendelkezésére arra, hogy megszabaduljanak a fenyőktől.

(Forrás: Eszköz Kft.)

Hirdetések