Fábián, Sebestyén

Hídlap

Drogériákból és dohányboltból is lopott

Végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte az Esztergomi Járásbíróság azt a férfit, aki több alkalommal lopott drogériákból és dohányboltból. A most elítélt személy parfümöket és egyéb termékeket tulajdonított el az üzletekből.

Hirdetések

A vádirat szerint az egyik férfi 2019. április 16-18. között ötször lopott: április 16-én egy drogéria üzletlánc esztergomi boltjában borotvát és parfümöt tett zsebre, melyeknek együttes értéke meghaladta az 52 ezer forintot.

Április 17-én a dorogi üzletben jelent meg: onnan 60.792 forint értékben lopott el parfümöt. Április 18-án visszatért az esztergomi üzletre ahonnan 3.497 forint értékű parfümöt vitt el fizetés nélkül. A három alkalommal összesen 143.534 forintnyi kárt okozott, mely nem térült meg.

Ugyanez a férfi április 18-án egy esztergomi bevásárlóközpont másik drogériájában is sikerrel járt: onnan 30.990 forint értékben lopott el parfümöt és after shave-t. Még ezután sem állt le, hiszen átment egy dohányboltba, ahol közölte az eladóval, hogy elektromos cigarettát szeretne vásárolni.

Az eladó több készüléket is kitett a pultra, majd egy másik vevőt szolgált ki. A vádlott kihasználta, hogy az eladó figyelme éppen nem rá irányult és pultról eltulajdonított 1 darab, 13.990,- Ft. értékű elektromos cigarettát.

 Az egyik esztergomi drogériás esetnél egy másik férfi azzal segítette a lopását, hogy az eladó figyelmét elterelte.

A lopásokat tettesként elkövető férfi négyszer volt büntetve, ezek közül őt a bíróság 2017-ben vagyon elleni bűncselekmény miatt 1 év 8 hó, végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

 Az egyik lopásban bűnsegédként résztvevő férfi háromszor volt büntetve, ezek közül őt a bíróság 2018-ban lopás vétsége miatt 5 hó, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság előkészítő ülésen a lopásokat tettesként elkövető férfit  1 év 10 börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra 13.990,- Ft vagyonelkobzásra, míg a bűnsegédet 90 nap elzárásra ítélte. Az ügyészség indítványára a bíróság a tettessel szemben a végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását elrendelte.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések