Fábián, Sebestyén

Hídlap

Biztonságosabbá vált a nagymarosi vasúti átkelő, ahol korábban több tragédia is történt

Egy 24 millió forintos fejlesztés keretében tették biztonságosabbá a nagymarosi Hatlópatak út – Pata sor kereszteződésénél lévő vasúti átkelőt, ahol az elmúlt tíz évben számtalan tragédia történt – közölte közösségi oldalán Rétvári Bence, Dunakanyar térségének országgyűlési képviselője.

Hirdetések

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára még 2019 augusztusában kereste meg a MÁV-ot és arra kérte az állami vasúttársaságot, hogy találjanak megoldást arra, hogy valamilyen módon biztonságosabbá tehessék az említett átkelőhelyet.

A kérést tettek követték és el is készült az átalakított fény- és félsorompóval felszerelt átjáró, amit a napokban avattak fel.

Rétvári Bence a közösségi oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy a korábbi évek balesetei miatt fonts volt, hogy a fénysorompót egy félkarú sorompóval is kiegészítsék, ezáltal megóvhatják az ott közlekedő emberek életét és biztonságát.

„Bízunk benne, hogy a jövőben nagyon sok itt élő és ide látogató embernek tehetjük biztonságosabbá a közlekedését” – zárta videóját a térség országgyűlési képviselője.

(Forrás: Rétvári Bence közösségi oldala)

Hirdetések