Fábián, Sebestyén

Hídlap

Befejeződtek a Kemence-patak közúti hídjának ideiglenes megerősítési munkálatai

„Jó hír a Börzsöny északi részén közlekedőknek és árut szállítóknak! A Bernecebaráti utáni Kemence-patak hídjának teherbírását növelő ideiglenes megerősítési munkálatok sikeresen befejeződtek” – közölte Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője a közösségi oldalán.

Hirdetések

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszámolt arról, hogy a közlekedők biztonsága érdekében a hídon bevezetett korábbi súlykorlátozás megszűnt, a tehergépjármű forgalom újra zavartalanul közlekedhet.

„A híd állapota korábban sok aggodalmat okozott, a súlykorlátozás pedig sok nehézséget jelentett a helyi vállalkozóknak és lakosoknak, de ez most szerencsésen megoldódott. Köszönjük a Magyar Közút rugalmas és készséges hozzáállását, segítségét!” – fogalmazott a politikus.

A kivitelezéssel kapcsolatban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt-t is. Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető elmondta, hogy a 1201-es úton, Bernecebaráti után a 32+735-ös kilométerszelvényben található híd 1940-ben épült. Az elmúlt 80 évben a szakemberek végeztek rajta  karbantartási munkákat, a híd műszaki állapotának romlásához alapvetően a rendeltetésszerű elhasználódás vezetett, a híd teherbírása jelentősen lecsökkent.

Ennek pontos meghatározására a szakemberek célvizsgálatot tartottak, melynek eredményeként súlykorlátozást kellett bevezetni a közlekedésbiztonság fenntartásához.

„Az érintett úton jelentős a teherforgalom, ezért szükségessé vált a híd megerősítése, eredeti teherbírásának visszaállítása, melyet ideiglenes megerősítéssel volt lehetőségünk elvégezni.”- ismertette Pécsi Norbert Sándor.

(Forrás: Rétvári Bence közösségi oldala/Magyar Közút Nonprofit Zrt.)

(Illusztráció: Google Maps)

Hirdetések