Sajtótájékoztató keretein belül adták át az új dorogi autóbusz-állomást

Január 15-én, péntek délelőtt sajtótájékoztató keretein belül adták át a dorogi autóbusz-állomást, melyet a vasútállomás mellett építettek meg. A fejlesztés révén az utasok könnyebben átszállhatnak az egyik közlekedési eszközről a másikra.

Január 15-én, péntek délelőtt sajtótájékoztató keretein belül adták át a dorogi autóbusz-állomást, melyet a vasútállomás mellett építettek meg. A fejlesztés révén az utasok könnyebben átszállhatnak az egyik közlekedési eszközről a másikra.

A meghívott vendégek köszöntése után elsőként dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője járult a mikrofon mögé. Elmondta, hogy több éves folyamat végére értünk, melynek eredményeként megújult a vasútvonal – melyet villamosítottak is – új szerelvényekkel utazhatnak az utasok és ami a legfontosabb, hogy a korábbiakhoz képest gyorsabban, egy óra alatt lehet eljutni a Nyugati pályaudvarra.

Örömét fejezte ki, hogy az intermodális csomópont kialakításával egyszerre városrehabilitáció zajlott Dorogon, hiszen megújult egy olyan városrész, ami korábban elhanyagolt állapotban volt.

– Polgármester úr jelezte, hogy ezt a munkát tovább kívánja majd folytatni. Én ígérem, hogy minden segítséget megpróbálok megadni ehhez a folyamathoz – tette hozzá.

Utolsó gondolatként azt mondta: ez a fejlesztés nem csak Dorog, hanem a környékbeli települések lakosságát is szolgálja majd.

Dr. Tittmann János polgármester megköszönte a finanszírozónak, a tervezőnek és a kivitelezőnek az elvégzett munkát. Véleménye szerint az intermodális csomópont a térség forgalmi csomópontjává válik majd. A rehabilitált városrész kapcsán megjegyezte: az egykori tehervágányok helyén zöld ligetet szeretnének kialakítani.

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal felújítása során mintegy ötvenegy kilométer hosszú szakaszt villamosították. Dorogon renoválták a fogadóépületet, hat állásos autóbusz-megállóhelyet alakítottak ki, emellett pedig új teret, úthálózatot és körforgalmat építettek.

Kamera- és utastájékoztató rendszert is telepítettek, valamint új vágánykapcsolatot hoztak létre és vasúti biztosítóberendezéseket szereltek fel. Ezen túl parkolót és kerékpártárolót is létesítettek. A megvalósult fejlesztések kapcsán reményét fejezte ki, hiszen a jövőben tovább növekedhet az utasszám.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója a helyszínen arról beszélt, hogy a lakosság számára egy új kényelmes szolgáltatást biztosítottak, hiszen a buszmegálló konkrétan a vasúti peron szomszédságába került így csak néhány métert kell megtenni az átszálláshoz.

Hozzátette, hogy ez a beruházás egy évben 4,2 millió utast szolgál majd: naponta 320, hétvégén pedig napi 240 busz érinti a csomópontot.

Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója mondott beszédet utolsóként. Kiemelte, hogy az átadóünnepség lezárt egy korszakot, vagyis hivatalosan vége a projektnek. Köszönetet mondott a helyi lakosoknak, amiért türelmet tanúsítottak a beruházás alatt. Végül azt mondta: akkor tölti el őket büszkeség, ha az utasok használják az általuk elkészített létesítményeket.

A sajtótájékoztató után dr. Tittmann János vezetésével a vendégek megtekintették az állomásépület új várótermét, majd az új parkosított városrészt is felfedezték. Dorog polgármestere eközben mesélt nekik a térség bányászatáról és a testvértelepülésekről is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!