Albin

Hídlap

Sorozatszám nélküli lőfegyverrel ment strandolni a Palatinus-tóra

Illegálisan tartott magánál egy működőképes lőfegyvert az a férfi, akivel szemben korábban lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügy. A vádlottat akár fegyházbüntetésre is ítélhetik, sőt a közügyektől is eltilthatják őt.

Hirdetések

A vádirat szerint a férfi ismeretlen körülmények között engedély nélkül megszerzett egy 6 mm űrméretű, sorozatszám nélküli működőképes pisztolyt. Az említett személy 2019. augusztus 3-án lement az Esztergom-Kertvárosban található Palatinus tó partjára és magánál tartotta a lövés leadására alkalmas lőfegyvert, amit tőle rendőri intézkedés közben vettek el tőle.

A férfi többszörös visszaeső, őt a bíróság 2017-ben garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt, mint többszörös visszaesőt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az Esztergomi Rendőrkapitányság nyomozását követően a vádiratban az ügyészség azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra ítélje, a tőle lefoglalt lőfegyvert kobozza el.

(Fotó és forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések
  • Bizonytalan ideig nem lehet sátorhelyet foglalni a Pilismaróti-öbölben

    Nemrégiben közleményt adott ki a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ) a pilismaróti sátorhely foglalással kapcsolatban, melyben hangsúlyozzák, hogy a vírushelyzet miatt elrendelt kijárási tilalomra való tekintettel bizonytalan ideig felfüggesztik a szolgáltatást.

    Hídlap
  • Egy pontot hozott el Békéscsabáról a Dorog

    1-1-es döntetlennel zárult Merkantil Bank Liga 26. fordulójában lejátszott Békéscsaba 1912 Előre SE – Dorogi FC találkozó. A hazaiak számára az ex-dorogi Kitl Miklós szerezte meg a vezetést, a dorogi Dlusztus András pedig a 90. percben egyenlített ki.

    Hídlap