Magyar Falu Programos fejlesztéseket, új eszközöket tekintett meg dr. Völner Pál Sárisápon

Január 21-én, csütörtökön Sárisápra látogatott dr. Völner Pál: Kollár Károly polgármesterrel beruházási helyszíneket, majd a helyi önkéntes tűzoltók szertáránál az új eszközöket is megtekintették.

Január 21-én, csütörtökön Sárisápra látogatott dr. Völner Pál: Kollár Károly polgármesterrel beruházási helyszíneket, majd a helyi önkéntes tűzoltók szertáránál az új eszközöket is megtekintették.

Dr. Völner Pál és Kollár Károly csütörtökön a községháza előtt találkozott, majd elsőként a temetőbe sétáltak, ahol az építés alatt álló urnafalat, illetve az 1947-es annavölgyi bányaszerencsétlenség emlékművét tekintették meg. Ezután felkeresték a Hunyadi utcát, melynek egyes szakaszai már az előző években megújultak és elhangzott, hogy a hátralévő szakaszt is fel fogják újítani.

Mint ismert, az önkormányzat tavaly 68 millió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programban:

– 3 millió forintot orvosi eszköz beszerzésére,

– 5 millió forintot Önkormányzati temetői urnafal építésére,

– 30 millió forintot önkormányzati út felújítására,

– és szintén 30 millió forintot a művelődési ház fejlesztésére kaptak.

A művelődési házban tett rövid látogatás után elsétáltak az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) szertárához. Az egyesület tavaly a Nemzeti Együttműködési alap (NEA-MA) pályázatán 1,5 millió forintot nyert, melyből hőkamerás kutató drónt vásároltak. A Magyar Falu Program keretén belül pedig 5 millió forint támogatást kaptak, amiből egy terepjáró mentő quadot szereztek be.

A szertárnál dr. Völner Pál elmondta, hogy az önkormányzat jól szerepelt tavaly a pályázatokon és hangsúlyozta, hogy a projektekhez önkormányzati saját forrást is hozzátesznek. Véleménye szerint a rendelkezésre álló pályázati lehetőségek is bizonyítják, hogy nem hagyják magukra a kistelepüléseket. Méltatta az önkéntes tűzoltókat is, hiszen nem csak tűzesetekkor, de szinte bármilyen más feladatban lehet rájuk számítani.

Kollár Károly a Régió TV Esztergom stábjának arról beszélt, hogy az útfelújítások egy részét decemberben elvégezték, a Hunyadi utca felújításának harmadik üteme elkészülhet idén és néhány hónap múlva a művelődési házban is jelentős kivitelezési munkák kezdődnek el. Örömét fejezte ki, hogy olyan civil szervezetek vannak a faluban, mint a tűzoltó egyesület, akik sokat tesznek a közösségért.

Szabó Imre, az ÖTES elnöke arról beszélt, hogy az új járművel nehezen közelíthető helyekre is feljuthatnak, a hőkamerás drónnal pedig eltűnt embereket is felkutathatnak.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!