Lopni akart az esztergomi áruházból, végül lebukott a férfi – VIDEÓVAL

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki a hátizsákjába rejtett termékeket fizetés nélkül akarta kivinni az áruházból, a biztonsági személyzet azonban tetten érte őt.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a  férfival szemben, aki a hátizsákjába rejtett termékeket fizetés nélkül akarta kivinni az áruházból, a biztonsági személyzet azonban tetten érte őt.

A vádirat szerint a férfi 2020. október 17-én az esztergomi áruházban a bevásárlókosarába helyezett különféle árucikkeket, majd a  próbafülkébe ment, ahol 3 darab, egyenként 699 Ft értékű, 180 grammos készétel vonalkódját lekaparta. Ezen kívül 2 darab, összesen 13.398 Ft értékű, 0,7 literes  whiskeyről eltávolította a lopásgátló nyakpántokat: az volt a célja, hogy ellopja a szeszesitalokat, ezért a termékeket a hátizsákjába rejtette.

A férfi ezután az önkiszolgáló kasszához ment, ahol kifizetett két darab pékárut, majd a hátizsákjába rejtett termékek kifizetése nélkül elhagyta a kasszasort. Az elkövetőt az áruház biztonsági szolgálata feltartóztatta.

A férfi az áruház elkülönített helyiségében a hátizsákjából elővette a lopott termékeket, amelyeket az áruház dolgozói visszavettek tőle A vonalkódok lekaparása, valamint az áruvédelmi eszközök eltávolítása miatt a termékek megsérültek, eladhatatlanná váltak, így az áruházat 15.495 Ft lopási kár érte.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki, valamint kötelezze a sértett kárának megtérítésére.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

(Kép: ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!