Kivették a keresztből a bazilika időkapszuláját

„Kivettük az időkapszulát! A Bazilika felújítási munkái jól haladnak, az állványzat már felér a kupola keresztjéig - így ki lehetett emelni az abban elhelyezett hengert, amelybe még az építéskor tettek különböző tárgyakat, üzeneteket” – közölte január 29-én közösségi oldalán dr. Völner Pál.

„Kivettük az időkapszulát! A Bazilika felújítási munkái jól haladnak, az állványzat már felér a kupola keresztjéig – így ki lehetett emelni az abban elhelyezett hengert, amelybe még az építéskor tettek különböző tárgyakat, üzeneteket” – közölte január 29-én közösségi oldalán dr. Völner Pál.

A térség országgyűlési képviselője megjegyezte: az viszont csak jövő héten derül ki, hogy mi mindent rejt az időkapszula, hiszen addig hozzáértő szakemberek óvják és vizsgálják a fémdobozt.

„Fantasztikus látvány tárult elénk a kupoláról, és az épület rendkívül érdekes szerkezeti elemeit is megcsodálhattuk. Esztergom egyszerűen lenyűgöző! Köszönöm szépen a meghívást Török Csaba plébános úrnak!” – tette hozzá dr. Völner Pál.

Egyébként tavaly februárban írtunk arról, hogy a bazilika is rendelkezik időkapszulával, amit nem a padló alá, hanem a tetején található keresztbe rejtettek el.

(Forrás és képek: dr. Völner Pál közösségi oldala)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!