Albin

Hídlap

Kivették a keresztből a bazilika időkapszuláját

„Kivettük az időkapszulát! A Bazilika felújítási munkái jól haladnak, az állványzat már felér a kupola keresztjéig – így ki lehetett emelni az abban elhelyezett hengert, amelybe még az építéskor tettek különböző tárgyakat, üzeneteket” – közölte január 29-én közösségi oldalán dr. Völner Pál.

Hirdetések

A térség országgyűlési képviselője megjegyezte: az viszont csak jövő héten derül ki, hogy mi mindent rejt az időkapszula, hiszen addig hozzáértő szakemberek óvják és vizsgálják a fémdobozt.

„Fantasztikus látvány tárult elénk a kupoláról, és az épület rendkívül érdekes szerkezeti elemeit is megcsodálhattuk. Esztergom egyszerűen lenyűgöző! Köszönöm szépen a meghívást Török Csaba plébános úrnak!” – tette hozzá dr. Völner Pál.

Egyébként tavaly februárban írtunk arról, hogy a bazilika is rendelkezik időkapszulával, amit nem a padló alá, hanem a tetején található keresztbe rejtettek el.

(Forrás és képek: dr. Völner Pál közösségi oldala)

Hirdetések
  • Bizonytalan ideig nem lehet sátorhelyet foglalni a Pilismaróti-öbölben

    Nemrégiben közleményt adott ki a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ) a pilismaróti sátorhely foglalással kapcsolatban, melyben hangsúlyozzák, hogy a vírushelyzet miatt elrendelt kijárási tilalomra való tekintettel bizonytalan ideig felfüggesztik a szolgáltatást.

    Hídlap
  • Egy pontot hozott el Békéscsabáról a Dorog

    1-1-es döntetlennel zárult Merkantil Bank Liga 26. fordulójában lejátszott Békéscsaba 1912 Előre SE – Dorogi FC találkozó. A hazaiak számára az ex-dorogi Kitl Miklós szerezte meg a vezetést, a dorogi Dlusztus András pedig a 90. percben egyenlített ki.

    Hídlap