Legyőzte a XVI. kerületi KMSE csapatát az Esztergom

26:19-re győzte le az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtti női kézilabda csapata az XVI. kerületi KMSE alakulatát. Bár a járvány okozott némi nehézségét a hazaiak felkészülésében, ennek ellenére megnyerték első idei mérkőzésüket.

26:19-re győzte le az Esztergomi Vitézek RAFC felnőtti női kézilabda csapata az XVI. kerületi KMSE alakulatát. Bár a járvány okozott némi nehézségét a hazaiak felkészülésében, ennek ellenére megnyerték első idei mérkőzésüket.

A két csapat eredetileg még ősszel játszott volna egymással, ám a pandémia közbeszólt és végül a 4. fordulós találkozót január 28-án rendezték meg az esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnokban. Az Esztergom 2020-ban november 8-án játszotta le utolsó találkozóját, aztán a vírus őket is utolérte.

Az év végén kis létszámban tudtak csak készülni. Mezőségi Irén edző elmondta, hogy többen is küzdöttek betegséggel és vannak, akik a mai napig érzik a fertőzés hatásait, szövődményeit.

-Még nem vagyunk jól, de nem panaszkodunk, próbálunk mindig megbirkózni a nehézségekkel. Szerencsések van, hiszen a feltételeink adottak, a sportcsarnokban és a kondicionáló termünkben is tudunk edzeni. December 30-án már erőnléti edzésen voltak a lányok, január 4-én pedig folytattuk a felkészülést – mondta a csapat edzője.

A kerethez csatlakozott további három ifi játékos, akiknek nemrégiben kérték ki a felnőtt bajnoksághoz szükséges versenyengedélyeket. A fertőzésből felépülőkre kellően odafigyelnek és a fokozatosság elvét betartva komplex edzéseket tartottak, nem a megszokott alapozó tréninggel kezdtek.

A január 28-i találkozóra a megszokott heti menetrend szerint készültek. Osvald Zsanett személyében egy hiányzójuk volt, aki kisebb betegséggel küzd. A csapat jól kezdte a találkozót, beindították az esztergomi gyorsvonatot, 12 percig gólt sem kaptak és 10:0-ra elhúztak. Aztán kisebb megtorpanás következett és az ellenfél is belejött a gólgyártásba.

15 perc elteltével 12:2, 24. perc elteltével 15:6-os állást mutatott az eredményjelző. 30 perc elteltével nyolc góllal vezetett az Esztergom (16:8). A hazaiak lendülete a második félidőre alábbhagyott: több felállást is gyakoroltak, sőt a fiatalok is kisebb-nagyobb szerephez jutottak és végül az Esztergom legyőzte a vendég alakulatot.

Végeredmény: Esztergomi Vitézek RAFC 26:19 (16:8) XVI. kerületi KMSE

Gólok: Barczi Anna 6, Ábrahám Szilvia, Csiki Renáta és Takács Angéla egyaránt 5, Sipos Krisztina 2, Horváth Mónika, Szilágyi Vivien, es Tóth Borbála pedig egyaránt 1 gól.

Mezőségi Irén: – Úgy gondolom, hogy összességében edzőmérkőzés hangulata volt a bajnokinak, hiszen ekkora kihagyás után nehéz újra a csúcson játszani. Örülnek annak, hogy folytatódott a veretlenségi sorozatuk és annak is, hogy majdnem teljes létszámban ki tudtak állni. A mérkőzés elején állva hagytuk az ellenfelünket, végül 7 gólos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak a kitartásához, és ahhoz, hogy a nehézségeink ellenére is megoldjuk az előttünk álló feladatokat.

(Kép: Esztergomi Vitézek RAFC)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!