Albin

Hídlap

Pénzbüntetésre ítélték a férfit, aki lefejelte vitapartnerét az esztergomi parkolóban

A súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján eljárva az Esztergomi Járásbíróság 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki arra a karcagi férfira, aki parkolási vita közben fejelt le egy másik férfit.

Hirdetések

A sértett 2019. december 08-án 19 óra 30 perc körül személygépkocsijával megkezdte a parkolást az esztergomi Mátyás király úton lévő nagy parkolóban. Eközben vitába keveredett egy szintén parkolni kívánó jármű utasaival.

A másik autó vezetője, a vádlott és egyik utasa  kiszállt a gépjárműből. Miután a parkolást befejezte a sértett, a gépkocsiját leállította és ő is kiszállt. A vádlott társa felelősségre vonta a sértettet, hogy amit csinált, azzal veszélyeztette a biztonságukat. Erre a sértett hangosan bizonygatta az igazát, és szitkozódott amiatt, hogy rádudáltak. A sértett magatartását látva a vádlott a szóváltás során a sértettet lefejelte: a sértettnek eltört az orrcsontja, sérülése 42 nap alatt gyógyult be.

 Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság a sértettet lefejelő férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 240 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

A büntetővégzés jogerős.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Bizonytalan ideig nem lehet sátorhelyet foglalni a Pilismaróti-öbölben

    Nemrégiben közleményt adott ki a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ) a pilismaróti sátorhely foglalással kapcsolatban, melyben hangsúlyozzák, hogy a vírushelyzet miatt elrendelt kijárási tilalomra való tekintettel bizonytalan ideig felfüggesztik a szolgáltatást.

    Hídlap
  • Egy pontot hozott el Békéscsabáról a Dorog

    1-1-es döntetlennel zárult Merkantil Bank Liga 26. fordulójában lejátszott Békéscsaba 1912 Előre SE – Dorogi FC találkozó. A hazaiak számára az ex-dorogi Kitl Miklós szerezte meg a vezetést, a dorogi Dlusztus András pedig a 90. percben egyenlített ki.

    Hídlap