Jó hír: idén elkezdődik az M100-as gyorsforgalmi út kivitelezése

Az M0-s hiányzó szakaszai előkészítés alatt állnak, a 10-es és 11-es út közötti rész tervezési stádiumban van. Az M1-es autópályát Esztergommal összekötő M100-as kivitelezése pedig idén elkezdődik – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Az M0-s hiányzó szakaszai előkészítés alatt állnak, a 10-es és 11-es út közötti rész tervezési stádiumban van. Az M1-es autópályát Esztergommal összekötő M100-as kivitelezése pedig idén elkezdődik – mondta Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára.

Mint arról többször is beszámoltunk a kezdetben csak R11-esnek, majd később M100-asnak nevezett gyorsforgalmi út kapcsolatot létesíthet Esztergom, illetve az M1-es autópálya között. A beruházásának abból a szempontból is nagy jelentősége van, hogy egyrészt megszűnhet a térség zsák jellege, másrészt enyhíthetik a 10-es út és több alsóbbrendű útvonal forgalmát, így számtalan település fellélegezhet. Nem mellesleg egy új sztráda nem csak közlekedési, hanem gazdasági és turisztikai szempontból is pozitív előnyökkel járhat, így azzal is számolhatunk, hogy új cégek érdeklődnek majd az ipari parkokban fellelhető telkek iránt.

Az elmúlt években egyébként az érintett Komárom-Esztergom megyei településeken lakossági fórumot is tartottak, melyeken a nyomvonalak, a csomópontok, felhajtók lehetséges helyszíneit is felvázolták a jelenlévők előtt.

Mosóczi László a február 2-i szekszárdi sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kormány útprogramjának célja, hogy az ország bármely településéről 30 percen belül elérhető legyen egy négysávos gyorsforgalmi út. 2016-ban ez az elvárás a települések fele, a lakosok háromnegyede számára teljesült, 2025-re a települések háromnegyede, 10-ből 9 ember számára teljesülni fog.

(Forrás: MTI/Hídlap)

(Borítókép: sopronmedia.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!