Lujza

Hídlap

Mától üzemel a nyilvános vécé az esztergomi Széchenyi térnél

Nyilvános illemhely és bababarát helyiség nyílt a Széchenyi tér 14. szám alatt – közölte február 3-án az esztergomi önkormányzat. Tájékoztatásuk szerint az illemhely használati díja 100 forint, a vécéhelyiségek mellett baba-mama szoba is helyet kapott, ahol pelenkázóasztal várja a babával érkezőket.

Hirdetések

Az esztergom.hu-n olvasható, hogy a mai naptól már üzemel is a Széchenyi tér és a Kis-Duna Part közötti átjárást biztosító Kapcsolatok Házában kialakított közvécé. Az illemhely és a baba-mama szoba az Esztergom Város Önkormányzata által megvalósított Zöld Séta Esztergomban elnevezésű projekt keretében épülhetett meg a Kapcsolatok Háza fejlesztés eredményeként.

A mintegy 400 négyzetméter alapterületű, mintegy nettó 300 millió forintból felépült új, többszintes és több egységből álló komplexumban számos funkció kap teret. Így többek között a turizmusra is építő szolgáltatások, közösségi célokat szolgáló közösségi termek, műhelyszobák, szabadtéri színpad és kertmozi, valamint a főtéren tartandó vásárokat és piacokat segítő raktárak is található itt.

(Forrás és kép: esztergom.hu)

Hirdetések