Új fövényes partszakasz, kondipark, mászófal és lebegő stég is várja majd a strandolókat Palatinus-tónál

Megkapta a kért plusz tízmilliós kiegészítést az irányító hatóságtól az esztergomi Palatinus-tó fejlesztési projektje, így összesen 163 millió Ft-os TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) támogatásból újulhat meg sokak kedvenc fürdőhelye – adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

Megkapta a kért plusz tízmilliós kiegészítést az irányító hatóságtól az esztergomi Palatinus-tó fejlesztési projektje, így összesen 163 millió Ft-os TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) támogatásból újulhat meg sokak kedvenc fürdőhelye – adta hírül Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A turisztikai fejlesztés több lépcsőben valósul meg, melynek első üteme kezdődhet el most. Láthatóan a családok felnőtt és a gyermek tagjaira is gondoltak a tervek megálmodói. A pályázatból kialakítanak egy új fövenyes partszakaszt, valamint természetes anyagokból készülő egyedi játszóteret, kondiparkot mászófallal és tanösvényeket. Vízfelületi attrakcióként lebegőstégek, valamint bójákkal rögzített 100 méteres úszópálya létesül.

A tanösvényeknél természetes anyagokból kézzel készített, a környezetbe szervesen illeszkedő irányjelző és ismeretterjesztő tábla rendszert helyeznek ki. A legbátrabbak vízalatti búvármúzeumban is kipróbálhatják majd magukat. A strand bejáratánál ökoturisztikai fogadóépületet emelnek, mely egyben a strand bejárata is lesz, pénztár helyiséggel és ajándékbolttal.

– Nagy öröm, hogy a megyei önkormányzat koordinálásában zajló TOP programban a turisztikai, jóléti fejlesztések is sorra a megvalósulás útjára lépnek – tájékoztatott Popovics György.

Az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése keretében valósul meg egy több ponton is elérhető LCD-kijelzős interaktív információs rendszer. A teljes beruházás energiatakarékos megoldásokat tartalmaz.

(Forrás és kép: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!