Albin

Hídlap

Könnyítettek a maszkviselés szabályain Esztergomban

„Kedves Esztergomiak! Az a célom, hogy az esztergomiak élete minél hamarabb visszatérhessen a régi kerékvágásba. Ezért február 11-től egy kis lépést teszünk az enyhítések irányába” – közölte Hernádi Ádám szerdán a közösségi oldalán, majd hozzátette, hogy könnyítettek a maszkviselés szabályain.

Hirdetések

Az esztergom.hu-n olvasható önkormányzati rendelet szerint február 11-től már nem kell viselnünk a maszkot a város összes utcájában. A döntés értelmében a közösségi közlekedés – buszmegállók, vasútállomás – megállóhelyeinek területén, piac és vásár területén, bevásárlóközpontok parkolóiban továbbra is hordanunk kell az arcot eltakaró védőeszközt.

Ezen túl bölcsőde, óvoda, általános iskola és 9. évfolyam alatt is képzést biztosító középfokú oktatási intézmény bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, ahol az intézményben lévő gyermekekre várakoznak, valamint posták, egészségügyi intézmények, gyógyszertárak bejáratától számított 10 méteres közterületi távolságon belül, a bejutásra történő várakozás közben viszont kötelező a maszk használata.

Hernádi Ádám polgármester és Schottner Norbert jegyző arra is felhívja a figyelmet hogy a kötelező maszkviselés nem vonatkozik a hatodik életévét be nem töltött kiskorúakra, valamint az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, autizmus spektrumzavarral élő személyekre.

(Forrás: esztergom.hu/Hernádi Ádám közösségi oldala)

(Borítókép: esztergom.hu)

Hirdetések